vodeni sportovi

Tucak: Ne treba trošiti riječi na ovu utakmicu

Foto: HVS

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija započela je nastup na Europskom prvenstvu u Splitu uvjerljivom pobjedom nad Maltom 19:5. 

Hrvatska je očekivano u Spaladium Areni svladala Maltu, jednu od najslabijih reprezentacija na turniru, no na početku utakmice nije sve išlo glatko, pogotovo napadački. Prva četvrtina završila je 2:0, a poluvrijeme s 5:1 jer su hrvatski igrači razbranili malteškog vratara Tantija, koji je u prvom dijelu imao čak 9 obrana.

Nakon što je Malta zabila za 5:2 početkom drugog dijela, kao da se otvorilo Hrvatskoj, nestalo je grča i Hrvatska je treću dionicu dobila sa 7:2, a na kraju je bilo 14 razlike.

''Očekivana pobjeda, ne treba trošiti previše riječi na ovu utakmicu. Znali smo da smo drugi svijet za Maltu. Bilo je grča na početku susreta. Slijedi utakmica protiv Francuske, koja je bila blizu pobjede protiv Grčke, na Maltu više ne treba potrošiti niti riječ. Idemo korak po korak u turnir i nadam se da ćemo igrati kvalitetno i pokušati otići do kraja. Remi Grka i Francuza nam otvara mogućnost da završimo prvi u skupini, ali ima se još igrati'', rekao je izbornik Tucak nakon utakmice, a slično je govorio i Loren Fatović:

''Vidjela se nervoza na početku utakmice, ali protivnik je kvalitetom dosta ispod nas pa smo u nastavku napravili razliku. Hvala navijačima što su došli u ovakvom broju, nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu dizati formu. Malta je najlošija momčad ove skupine, moji pogoci nisu važni, već je važna pobjeda. Čeka nas bitna utakmica protiv Francuske, nadam se da ćemo uz ispunjenu Arenu pokazati kvalitetu. Imali smo mjesec i pol priprema, nadam se da ćemo to i pokazati u nastavku turnira.''
 

Pročitajte više