VATERPOLO SVJETSKA LIGA

Tucak objasnio loše nastupe protiv Srbije i Australije: "Ovo nije humano"

Foto: EPA

HRVATSKI vaterpolisti pobjedom protiv Australije osigurali su drugo mjesto u svojoj skupini završnog turnira Svjetske lige.

Saznali su protivnika i u četvrtfinalnom dvoboju, a to će biti reprezentacija Japana. Izbornik Ivica Tucak osvrnuo se na utakmice protiv Srbije i Australije te istaknuo da je gust raspored veliki problem.

"Ovo nije humano, zato čestitam dečkima što su smogli snage"

"Očekivano teška utakmica, s obzirom na okolnosti, odnosno ovaj vrlo jak ritam svakodnevnih utakmica. Bilo je bitno pobijediti ovu utakmicu, iako puno toga nije funkcioniralo u našoj igri. Želio sam da bez obzira na umor odigramo maksimalno koliko možemo. Bit će puno pouka iz ovog dvoboja. No moramo biti realni, odigrati ovakve dvije utakmice u periodu od 15 sati nije humano.

Stoga čestitke igračima što su smogli snage, kada je bilo najpotrebnije, odigrali smo kako treba te relativno mirno priveli utakmice kraju."

Drugu polovicu dvoboja protiv Australaca hrvatski vaterpolisti su digli obranu i ubrzali ritam pa došli do pobjede. To je bilo ključno, smatra strijelac dva gola Ivan Krapić.

"Nismo ušli kako treba u utakmicu, prve dvije četvrtine bili smo dosta mlitavi i spori i u kretanjima i razmišljanjima. U trećoj četvrtini, čim smo malo ubrzali ritam i digli obranu na najveći nivo, stvari su počele sjedati na svoje mjesto i utakmicu smo rutinski priveli kraju."

Hrvatska će se u petak, 21. lipnja, sastati s Japanom. Utakmica je na rasporedu u 16.45.

Pročitajte više