EUROPSKO VATERPOLO PRVENSTVO

Tucak: Svi smo tužni. Bijač: Opet ta Španjolska

Foto: EPA

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Europskog prvenstva u Budimpešti. Momčad Ivice Tucka izgubila je od Španjolske 8:9 pa će u nedjelju od 17:30 igrati za broncu protiv Crne Gore, koja je izgubila u drugom polufinalu od Mađarske 8:10

"Svi smo tužni. Bila je to teška, tvrda utakmica, kakvu smo i očekivali u polufinalu. Nažalost, otišla je na stranu Španjolaca, zasluženo su pobijedili i nemam nikakvih prigovora. Bili su bolji točno za ovoliko za koliko su nas i dobili", priznao je izbornik Tucak nakon utakmice pa je nastavio.

"Igrali smo muški, lavovski se borili, ali su nas koštale situacije koje smo izradili i na kraju nisu završile u golu. Sve je to bilo oko glave Lopeza, a sve što je otišlo sa strane bio je gol. Ostavili smo srce unutra, ovaj zadnji gol na isteku napada iz pokrivene situacije od ruke, u sportu je to tako - njima je ušlo, nama ne", poručio je Tucak.

Bijač: Primarni cilj nije odrađen, ali...

Marko Bijač opet je bio sjajan na golu, ali ni njegove čudesne obrane nisu bile dovoljne za finale.

"Moramo se dignuti, odigrati još jednu utakmicu. Primarni cilj nije odrađen, ali idemo sve još jednom analizirati i u Tokio moramo ići. Trebamo dignuti glavu i odigrati zadnju utakmicu. Vidjet ćemo tko će biti protivnik, ali mi želimo završiti turnir na najbolji mogući način. Ostaje žal za propuštenom prilikom za igranjem finala", naglasio je Bijač.

"Nažalost, ponovila se Koreja. Opet polufinale, opet Španjolska i njihova pobjeda. Odigrali smo kvalitetniju utakmicu nego u Koreji, držali smo ih u egalu do zadnjih 30 sekundi, kad su se odvojili na dva razlike. Ništa, idemo se oporaviti i pokušati uzeti tu broncu. Učinit ćemo sve da se oporavimo što brže jer medalja je medalja", jasan je golman Hrvatske.

Luka Lončar je bio kratak.

"Drugi put zaredom su nas pobijedili, bolji su od nas. Moramo nešto promijeniti do Olimpijskih igara."

Pročitajte više