Tucak: Zajedništvo je naša snaga, došli smo po zlato

Foto: EPA

HRVATSKA je nakon dramatične bitke s 9:7 (1:2, 1:2, 4:2, 3:1) porazila Crnu Goru u četvrtfinalu Europskog vaterpolskog prvenstva u Španjolskoj. Pobjedom je izborila polufinalni ogled sa Srbijom, koji je na rasporedu u četvrtak. 

>> Hrvatska preokretom protiv Crne Gore za polufinale protiv Srbije

"Uh, bogati. Naravno da je bilo teško. Vidiš koliko je bilo teško", izjavio je hrvatski izbornik Ivica Tucak pokazujući reporteru i kameri Hrvatske radiotelevizije svoju znojnu i mokru košulju.

"Znali smo da će biti teško. Crna Gora izvrstan je protivnik. Naša pobjeda novi je korak na našem putu, odnosno novi je dokaz našeg karaktera. Pokazali smo da, uz znanje i kvalitetu te srčanost i homogenost, vjerujemo u sebe. Zajedništvo je naša snaga. Došli smo, akobogda, osvojiti zlato", poručio je Ivica Tucak.

Hrvatska je u prve dvije četvrtine štucala (1:2, 1:2), ali silinu svoje kvalitete oslobodila je u trećoj i četvrtoj četvrtini (4:2, 3:1) kada je Crna Gora bila posve nemoćna.

"Početak nije izgledao dobro. U napadu smo bili ukočeni. Nismo imali rješenja s igračem više. Slab nam je bio i protok lopte. Bili smo u grču. Nakon Grčke očito smo u podsvijesti razmišljali kako ćemo lagano i protiv Crne Gore. Inzistirao sam na vjeri. Govorio sam momcima da vjeruju i da ne gube glave jer posjedujemo kvalitetu vrijednu pobjede", proanalizirao je hrvatski izbornik i optimistično najavio polufinalni ogled sa Srbijom.

"Uz dužno poštovanje i bez podcjenjivanja ostalih, smatram kako su Srbija i Hrvatska trenutačno najbolje svjetske reprezentacije. Obje reprezentacije obilježile su posljednjih osam-devet godina svjetskog vaterpola. Srbiju uvažavamo, ali je se ne bojimo. Vjerujem da ćemo ponovno pobijediti i da ćemo se kvalificirati u finale Europskog prvenstva."

 

Pročitajte više