EP u vaterpolu

Tucak: Želimo pred ovom divnom publikom napraviti nešto više

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija je nakon sjajne igre u četvrtfinalu Eura u Splitu pobijedila reprezentaciju Gruzije 15:5 i plasirala se u polufinale. Hrvatska će u četvrtak za finale igrati protiv svjetskog doprvaka Italije, koja je u četvrtfinalu pobijedila Francusku 16:8. 

Utakmicu je komentirao izbornik Tucak: "Čestitam momcima. Ostvarili smo primarni cilj, ostati u vrhu. Ovo je drugo polufinale koje igramo u tri mjeseca. Hrvatska će i dalje biti u vrhu, to je ono što nas čini ponosnima. Tek sad pravo počinje. Želimo pred ovom divnom publikom napraviti nešto više. U polufinalu nas čeka Italija, strašno težak protivnik s kojim smo ove godine odigrali sedam-osam utakmica. Sve su bile u gol razlike.

Vjerujem da ih možemo pobijediti. Sjajno igraju, svaki faul su na granici isključenja. Imaju nekoliko odličnih individualaca, prije svih Di Fulvio, zatim Cannella, te ljevoruki Damonte kojeg su podcjenjivali. Utakmica će biti vrlo teška" rekao je Tucak i dodao:

"Obrana je najbolji dio na ovom turniru. To je ono što smo krvavo radili u ova dva mjeseca, analize blokova. Marko je fenomenalan na vratima. Moramo biti ponosni na plasman u polufinale, ali sad kreće bitka. Bit će teško, ali želimo medalju."

Pročitajte više