EUROPSKE LIGE

Tuchel: Čudesno je kakav je, a igra samo 40 posto utakmica

Foto: EPA

CHELSEA je sinoć u utakmici odgođenog, 27. kola engleskog prvenstva odigrao 1:1 s Leicesterom. U početni sastav trenera Thomasa Tuchela nakon ozljede vratio se N'Golo Kante te je odigrao 72. minute, kada ga je zamijenio Ruben Loftus-Cheek. Njemački stručnjak nakon utakmice bio je oduševljen francuskim reprezentativcem.

"Kante je naš Mohamed Salah, Kylian Mbappe, Kevin de Bruyne i Virgil van Dijk", izjavio je Tuchel, dodavši kako će biti čudo ako bez njega završe među najbolja četiri kluba Premier lige. Pritom misli na nedostatak kontinuiteta kod 31-godišnjeg Francuza koji je imao probleme s ozljedama.

"On je naš ključni, ključni, ključni igrač. Ali ključni, ključni, ključni igrači moraju biti na terenu. Odigrao je samo 40 posto utakmice, pa je možda čudo što smo treći", nastavio je Tuchel. "Kante je jednostavno taj igrač. Čini razliku, ali ako ga koristiš samo 40 posto vremena, onda je to veliki problem."

"Čudo je kako igra"

"S obzirom na taj postotak, možda je čudo kako igra. Čim uhvati ritam, doživi ozljedu. Vidio sam kako se Liverpool mučio prošle sezone bez Van Dijka. Jasna je razlika. N'Golo je naš ključni igrač. Potreban nam je na terenu", naglasio je Tuchel.

Pročitajte više