Tuchel: Ne postoji više ni najmanja nada. Čestitam Bayeru na tituli

Foto: EPA

BORUSSIA DORTMUND šokirala je Bayern i u derbiju u Munchenu u utakmici 27. kola Bundeslige pobijedila 2:0. Tako je nakon ovog kola vodeći Bayer Leverkusen dodatno povećao prednost na vrhu pa sada ima 13 bodova više od drugoplasiranog Bayerna. Dortmund je trenutno na četvrtom mjestu.

Gosti su poveli već u 10. minuti golom Karima Adeyemija na asistenciju Juliana Brandta i tu su prednost uspješno čuvali cijelu utakmicu. U 83. minuti Julian Ryerson zabio je za 2:0 i tako riješio pitanje pobjednika. Harry Kane je šest minuta poslije uspio zatresti mrežu, ali taj je pogodak poništen nakon VAR pregleda zbog zaleđa.

S druge strane, Bayer Leverkusen je na domaćem terenu svladao Hoffenheim 2:1. Momčad Xabija Alonsa tako je nastavila fantastični niz i stigla do osme uzastopne pobjede u njemačkom prvenstvu, iako je do 88. minute izgledalo kao da će doživjeti prvi ligaški poraz ove sezone. Naime, Hoffenheim je od 33. minute vodio golom Maximiliana Beiera i tu je prednost čuvao do same završnice utakmice. Ipak, prvo je u 88. minuti Robert Andrich poravnao rezultat, da bi Patrick Schick u 91. minuti zabio za pobjedu vodećeg sastava Bundeslige.

Tuchel: Čestitam Bayeru na naslovu prvaka

Do kraja Bundeslige je ostalo još sedam kola za odigrati. Iako matematička šansa za Bayern i dalje postoji, trener Thomas Tuchel je nakon utakmice protiv Dortmunda izjavio: "Nakon ovakve utakmice nema se puno toga za reći. Nakon današnje utakmice ne postoji više ni najmanja nada. Čestitam Bayer Leverkusenu na tituli. Jasno je da će Xabi Alonso osvojiti prvu titulu u Bundesligi".

Slično je izjavio i dugogodišnji igrač Bayerna Thomas Muller: "Nisam profesor matematike i nisam računao, ali iskreno, nemoguće je da mi obranimo titulu". Muller je cijelu karijeru proveo u Bayernu, osvojio je 12 naslova prvaka Njemačke, a posljednji put je ostao bez iti jednog trofeja u sezoni 2011./12. kada je Bayern bio drugi u ligi, poražen u finalu Kupa i poražen u finalu Lige prvaka. Ligu sada osvojiti neće, u Kupu su ispali davno od niželigaša Saarbruckena i ostaje im Liga prvaka gdje će u četvrfinalu igrati protiv Arsenala.

 

Pročitajte više