HRVATSKI NOGOMETAŠI

Tuchel o Kovačiću nakon krvničkog starta: Jako loše, treba nam čudo

Foto: Profimedia

MATEO KOVAČIĆ je prije isteka prvih pola sata prvenstvene utakmice Leeds - Chelsea (0:3) morao napustiti teren zbog krvničkog starta Daniela Jamesa na gležanj njegove lijeve noge. Hrvatska zvijezda Chelseaja vjerojatno je teško ozlijeđena jer je očito da se Kovačiću tom prilikom prisilno okrenuo gležanj.

Njemu i treneru Thomasu Tuchelu slaba je utjeha što je James za prljavi i opasni nasrtaj dobio crveni karton, jer zbog njegovog napada Chelsea je samo tri dana prije finala FA Kupa protiv Liverpoola ostao bez ključnog igrača. Tuchel je nakon utakmice potvrdio da će nedjeljni spektakl na Wembleyju sigurno proći bez Kovačića:

"Bilo bi čudo da Kova zaigra u finalu FA Kupa. Vrlo, vrlo, vrlo je izvjesno da neće igrati. To su jako loše vijesti za nas. On nam je ključan igrač i vidjeli ste koliko nam znači. Trebalo bi se dogoditi čudo da zaigra."

Otkrio je i u kakvom je stanju Kovačić: "Nije dobro, puno ga boli. To je isti gležanj s kojim je već imao problema. Nadam se da sam u krivu što se Matea tiče, ali mislim da ga nećemo gledati u finalu FA kupa. Igrao je finale Liga kupa i polufinale FA kupa s istom ozljedom i probao je igrati i sada, ali bilo je nemoguće tako da je izašao. Gležanj mu je natekao i jako ga boli."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ BRUTALAN START NA KOVAČIĆA

Pročitajte više