Tuchel: Sudac je bio užasan. Penal koji je dosudio za nas nije postojao

Foto: Profimedia

THOMAS TUCHEL očajno je proveo prvih mjesec dana u Bayernu, a samo 1:1 na domaćem terenu u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, nakon poraza 3:0 u prvoj utakmici, značilo je da je nakon ispadanja kod kuće u kupu od Freiburga na istom mjestu to ponovio i u Ligi prvaka.

Tuchel je tijekom utakmice s prvakom Engleske bio jako živčan, a u smirivanju mu nije pomoglo suđenje Clementa Turpina. On je u prvom poluvremenu dao žuti karton bijesnom Tuchelu zbog prigovora, a onda šokirao Bayern kad je dosudio penal za City nakon što je Gundogan pucao, a Upamecano navodno igrao rukom. Jedanaesterac je izveo Haaland, ali je pucao preko gola.

Video: Arena Sport

 

Bayern je u 76. minuti uspio zabiti, no radost je kratko trajala jer je gol 17-godišnjeg Mathysa Tela poništen zbog ofsajda. U 82. minuti Bayern je ipak uspio zabiti. Neuvjerljivi francuski sudac dosudio je penal za domaćina nakon što je Cityjev stoper Manuel Akanji igrao rukom, a Joshua Kimmich je bio siguran za 1:1. U samoj završnici utakmice Tuchel se preselio na tribine nakon što mu je sudac zbog stalnih prigovora pokazao drugi žuti karton.

Tuchel se nje smirio ni poslije utakmice: "Sudac je bio debelo ispod razine ovakve utakmice. Vodio je meč očajno, od prve do zadnje minute i odluke, sve mu je bilo pogrešno. Dao bih mu šesticu (najniža ocjena u njemačkom školstvu, op.a.). Ma, čak i taj penal za nas koji je dosudio nije postojao."

Pročitajte više