Tudor: Ja sam kao general u ratu

Foto: EPA

LAZIO i Verona u subotu u 21 sat na Olimpijskom stadionu u Rimu igraju utakmicu 34. kola Serie A. Lazio se nalazi na sedmome mjestu s 52 boda, odnosno vodi borbu za pozicije koje vode u europska natjecanja, dok je Verona 15. s tri boda iznad zone ispadanja.

Trener Lazija Igor Tudor najavio je susret sa svojim bivšim klubom, koji je vodio 2021. i 2022. Na početku konferencije za medije govorio je o oporavku igrača nakon pobjede nad Juventusom (2:1) u uzvratnoj utakmici polufinala talijanskog kupa. Unatoč slavlju, Lazio je ispao s ukupnim rezultatom 3:2 za Juventus, koji će se s Atalantom boriti za titulu.

"Imali smo dva dana treniranja. Slijedi nam super važna utakmica. Bit će teško jer ona zatvara krug brojnih utakmica odigranih u par dana. Ne smijemo pogriješiti, svi bodovi su važni i sutra moramo doći do njih", izjavio je Tudor, koji je sredinom ožujka preuzeo Lazio.

"Postao sam trener prije 13 godina i rastao sam kroz sve svoje avanture, još otkako sam vodio mlade igrače Hajduka"

"Verona je opasna momčad u formi, bit će nam jako teško. U Italiji su sve utakmice teške. U Veroni sam proveo važan dio karijere. U ovom poslu napreduješ korak po korak. Postao sam trener prije 13 godina i rastao sam kroz sve svoje avanture, još otkako sam vodio mlade igrače Hajduka", rekao je Tudor.

Tudor je trenersku karijeru započeo u mlađim uzrastima Hajduka, čiju je prvu momčad vodio u dva mandata. Također, bio je glavni trener PAOK-a, Karabukspora, Galatasaraya, Udinesea, Verone i Marseillea.

Osvrnuo se i na mjesec dana provedenih u Laziju. "Problemi su uvijek vezani s manjkom dana za treniranje i znanjem o momčadi, koje još nije potpuno. Dobro je što su igrači motivirani, ne žele griješiti. Ništa nije pošlo po krivu u ovih mjesec dana", smatra Tudor.

"Ja sam kao general u ratu"

Na pitanje žali li zbog ičega što je napravio u prvoj polufinalnoj kup-utakmici s Juventusom, Tudor je odgovorio: "Uvijek postoji žal zbog nečega. Opravdano je biti kritičan i samokritičan. Svjestan sam svih pogrešaka u posljednjih mjesec dana i to mi pomaže kako bismo shvatili što smo krivo napravili.

Ja sam kao general u ratu, uvijek analiziram i pokušavam shvatiti što se dogodilo. Puno je okolnosti koje utječu na izvedbu. Ključ je u vremenu potrebnom za napredak", izjavio je hrvatski trener.

Pročitajte više