Tudor je do jučer konkurirao za naslov. Sad bi mogao ostati i bez Lige prvaka

Foto: Profimedia

POBJEDA Monaca 2:1 kod Angersa u 34. kolu francuskog prvenstva, koju je klub iz Kneževine upravo ostvario, te jučerašnji poraz Marseillea istim rezultatom kod Lensa mogli bi imati teške posljedice po Tudorovu momčad. Marseille, koji donedavno ne samo da je bio uvjerljivo drugoplasirani nego je i prijetio s vrha srušiti nedodirljivi PSG, sada bi mogao ostati i bez trećeg mjesta, posljednjeg koje vodi u Ligu prvaka.

To je prije samo dva dana bilo gotovo nezamislivo. Tudor je s osam utakmica bez poraza u kombinaciji s kiksevima PSG-a došao u poziciju za napad na titulu i onda su sve pokvarila samo dva rezultata. Prvo je jučer kod Lensa od tog suparnika izgubio i derbi, drugo mjesto te tako privremeno i izravan plasman u Ligu prvaka, a onda mu se Monaco pobjedom približio na šest bodova od trećeg mjesta, zadnjeg koje na ljeto znači Ligu prvaka i desetke milijuna eura.

Tudor, naravno, i dalje ima jako lijepu prednost u odnosu na Monaco jer šest bodova je odličan kapital u zadnja četiri kola, ali Monaco zna da bi uz pobjede do kraja te još koji kiks Marseillea preuzeo poziciju koja enormno vrijedi. 

Pročitajte više