Tudor ne putuje za Genovu

UOČI odlaska u Genovu, gdje Hajdukovce čeka teška, gotovo nemoguća misija protiv Sampdorije, liječnička služba s Poljuda ima pune ruke posla. Do posljednjeg trenutka neće se znati hoće li Hajdukov ratnik Dario Damjanović moći odraditi susret, obzirom da je u Sarajevu, tijekom ogleda s hrvatskom reprezentacijom, zaradio prijelom nosne kosti uslijed žestokog sudara sa svojim suigračem Rahimićem.

Postoji mogućnost da Hajdukov veznjak u Genovi nastupi s maskom na licu, ali još uvijek je prerano za bilo kakvu prognozu. One preliminarne, na žalost, nisu bile odviše optimistične; liječnici su Damjanoviću nakon operativnog zahvata prepisali 20 dana mirovanja.

Nadalje, u punoj spremi nisu ni Sablić te Verpakovskis, iako su prisustvovali prvom treningu Sergija Krešića. Oporavio se tek Hajdukov desni bočni Mladen Pelaić.

No, najteži udarac za Hajdukovce bio bi izostanak Rumunja Florina Cernata, koji je nakon sudara sa stoperom Zagreba Labudovićem dobio jak udarac u glavu, pri čemu je Hajdukovom fantazistu stradala vilica. Liječnici će učiniti sve da osposobe Cernata za uzvratni susret, no njegov je nastup zasad pod velikim upitnikom.

Iako su ga neki najavljivali u postavi za Sampdoriju, povratnik Igor Tudor neće se, prema svemu sudeći, naći niti u avionu za Genovu, koji polijeće u utorak u 22 sata.

Krešić je izjavio da Tudor najprije mora s liječnicima riješiti otvorena pitanja, pa je nekadašnji standardni reprezentativac otputovao u Pulu na pregled kod uvaženog somatopeda Stanislava Peharca. Glas Dalmacije piše da će Tudoru u Puli izraditi specijalne uloške, ali se on svejedno neće naći među putnicima za Genovu.

Foto: V.G.

Pročitajte više