HNL

Tudor pred Hajdukovu prvu utakmicu sezone: Neću više biti isključiv

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

HAJDUKOV trener Igor Tudor obratio se novinarima prije utakmice prvog kola sezone HNL-a 2020./2021, koju Hajduk igra protiv Istre u nedjelju u 17:55 na Poljudu.

Nova sezona počinje, a da je stara "jučer" završila?

Ovo je više kao nastavak nedavno završene sezone nego početak nove jer je prethodna sezona završila nedavno. Tako se i pripremamo, radili smo po tjednom programu.

Čeka vas momčad koja nije nimalo pauzirala?

Istra je u punom pogonu jer nije imala ni tu kratku pauzu koju su imali ostali jer je igrala kvalifikacije za ostanak u Prvoj HNL-a. Oni imaju svojih kadrovskih problema, nedostaje im dosta igrača, ali mi se na to ne obaziremo.

Hoćete li odustati od igranja s tri stopera?

Činilo mi se da igračima više paše igranje s četvoricom u obrani, a ne s trojicom, kako smo bili igrali ranije. To sam uvidio na utakmicama pred kraj prošle sezone pa sam odlučio ostati s četvoricom u zadnjoj liniji i ne biti isključiv. 

Čeka vas igranje u novim okolnostima. Korona je opet buknula, gledatelja nema?

Nama oni nedostaju daleko više nego ostalima jer imamo najviše navijača na utakmicama. Bez gledatelja je to potpuno drugi sport, drugi intenzitet.

Hajduk je u rekonstrukciji momčadi, igrači odlaze i dolaze. Kakve tražite na tržištu?

Tražimo ofenzivnijeg veznog i još jednog napadača. Želimo igrače koji će donijeti golove, odmah upasti u prvu momčad i učiniti razliku. 

Pročitajte više