LIGE PETICE

Tudorova velika pobjeda s igračem manje u derbiju davljenika Serie A

Foto: Gulliver / Getty Images

IGOR TUDOR na najboljem je putu da i drugu vatrogasnu misiju u Udineseu u posljednja dva proljeća okonča uspješno - spašavanjem prvoligaškog života tog kluba.

Jer u 31. kolu na domaćem je terenu dramatično pobijedio izravnog konkurenta u borbi za opstanak Empoli 3:2

Tudorova momčad pri tome je nadoknadila nekoliko deficita; gubila je 0:1 i 1:2, a posljednjih pola sata igrala je s igračem manje jer joj je zbog drugog žutog kartona isključen lijevi bočni Marvin Zeegelaar i to kada je Udinese preokrenuo na 3:2.

Trener domaćina tada je umjesto napadača Stefana Okake uveo braniča Sebastiena De Maija, a kasnije dodatno osigurao obranu te tako sačuvao veliku pobjedu i niz nepobjedivosti.

Otkako je Tudor došao u spasiteljsku misiju i drugu godinu zaredom, Udinese je pobijedio Genou i Empoli te kod Milana uzeo bod.

Splitski trener prošle sezone preuzeo je Udinese u travnju i spasio ga od ispadanja iz Serie A, nakon čega se s upravom kluba nije uspio dogovoriti oko nastavka suradnje.

Ali sjetili su ga se i ove krizne sezone, kada su ga pozvali u ožujku.

Novom pobjedom Udinese se za pet bodova udaljio od zone ispadanja. Ali Bologna, prva ispod crte, ima utakmicu manje, i to protiv već prežaljenog Chieva. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više