Turina: Dinamo je izazov, ali ne želim se nametati klubu

VEĆ NEKOLIKO sezona u Dinamu imaju problema s vratarima, a tradicija se nastavlja i ove godine. Nakon što je Slepička skočio u živom zidu, a Tomo Butina primio gol sa 30 metara protiv Anderlechta, nekadašnji vratar reprezentacije je stavljen na klupu, a priliku protiv Rijeke je dobio Filip Lončarić.

Dinamo ima samo ta dva vratara jer je Ivan Kelava na posudbi u Lokomotivi i do zime ne može nastupiti za Modre. S Dinamom trenira i njihov bivši vratar Ivan Turina i sve koji prate klub je zainteresirala mogućnost njegova povrataka na Maksimir.

"S Dinamom samo treniram budući da sam bez kluba i to je sve. Ne bih se želio nametati niti unositi nemir u ekipu, a osim toga nisam ni razgovarao ni s kim iz kluba po tom pitanju. Sa Zoranom Mamićem sam razgovarao doslovno minutu, pitao sam ga mogu li trenirati s momčadi, on je odgovorio da mogu, da im treba treći vratar i to je bilo sve", rekao je Turina za Index.

"Svi me zovu i pitaju što je, željeli bi da kažem da idem u Dinamo, ali je prerano. Naravno, to je uvijek izazov, ali klub ima vratara i s moje strane ne bi bilo korektno da se namećem ili bilo što", dodao je.

Zašto ste raskinuli ugovor s Lechom, prema informacijama koje smo mi dobivali išlo vam je odlično? Prošle sezone u Ligi Uefa ste prošli skupinu ispred Feyenoorda i Nancyja.

"Neki posebni razlog zaista ne znam. Istina, dobro mi je išlo, svojim obranama sam praktički donio Lechu Kup na račun čega smo se plasirali u Europu, dobro sam branio. Međutim, došao je novi trener koji je doveo svoga vratara i rekao da ne računa na mene."

"Osim toga, klub se nije plasirao u Europu, smanjio se budžet i rekli su mi da dva vratara plaćaju koliko i mene. Stoga smo prekinuli suradnju. Mogu pregovarati s drugim klubovima i na zimu prijeći bez odštete, a dotad me plaća Lech", dodao je.


Imate li kakvih drugih ponuda, jeste li razmišljali gdje ćete nastaviti karijeru?

"Nisam jer se to sve dogodilo iznenada. Bilo je nekih opcija, između ostalog da ostanem u Poljskoj, ali je još prerano za to."

Sigurno ste gledali utakmicu protiv Anderlechta, može li Dinamo proći skupinu Europske lige?

"Bio sam potresen, bilo mi je jako žao, ali mislim da će pehovi stati. Ima još pet utakmica do kraja, Dinamo ima dobru momčad, ima skupinu u kojoj se može nositi sa svakom momčadi i uvjeren sam da može proći dalje", zaključio je 29-godišnji Turina.

Pročitajte više