Turska neuvjerljiva pred Hrvatsku na Euru: Oslabljenu Crnu Goru pobijedila u zadnjoj sekundi

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRVI protivnik Hrvatske na Euru (12. lipnja na Parku prinčeva), u Antaliji je jedva pobijedio (1:0) pomlađenu i kombiniranu Crnu Goru, sparing-partnera u pripremnoj utakmici pred EP.

Jedini gol postigao je Fenerov defanzivac Mehmet Topal u petoj minuti sudačke nadoknade, kada je glavom nakon kornera savladao crnogorskog vratara Poleksića, a njemački sudac Siebert istog je trenutka označio kraj utakmice.
 
Momčad Fatiha Terima dominirala je protiv Crnogoraca uz  62 posto posjeda lopte, ali bila je to jalova inicijativa jer prvi udarac u okvir vrata imala je pet minuta prije kraja regularnog dijela, a do pobjede su došli sretnim golom u zadnjim sekundama.
 
Crna Gora, oslabljena neigranjem Savića, Jovetića, Baše, Bakića, Vučinića i s nekoliko debitanata, ne bi ni izgubila, odnosno primila gol u drugoj sekundi 95. minute, da nije igrala s neiskusnom i zapravo sklepanom momčadi, koja je čak i takva jako dobro parirala daleko jačem suparniku, a preko Beqiraja je i par puta opasno i zaprijetila.

S druge strane stajala je prilično jaka turska ekipa, koja u jeku priprema za Euro i 15 dana prije otvaranja natjecanja u skupini s Hrvatskom, baš ničim nije pokazala da je ozbiljna prijetnja. Kao što smo naveli, držala je loptu, ali igrajući poput Čačićeve (Kovačeve, Štimčeve...) Hrvatske - presporo.
 
Crnogorski vratar prvi put je morao intervenirati u 86. minuti, nakon što je mladi Emre Mor (18) odličnim prodorom po lijevoj strani nanizao nekoliko suparnika, a jedinu veliku priliku Turska je imala odmah nakon toga, kada Burak Yilmaz sam na petercu puca visoko preko gola.
 
Posljednju pripremnu utakmicu za Euro, Turska igra protiv Slovenije u Ljubljani u nedjelju.
 
Sastav Turske protiv Crne Gore:
 
Volkan Babacan - Sener , Topal , Ahmet Calik , Caner - Oguzhan , Tufan - Sen , Calhanoglu , Arda Turan - Tosun
 

Pročitajte više