Turski izbornik: Hrvate u utorak čeka pakao

Foto: Profimedia

REPREZENTACIJA Turske pobjedom je otvorila kvalifikacije za Euro 2024. Na vrućem gostovanju i u neprijateljskoj atmosferi u Erevanu, Turska je preokretom slavila protiv Armenije 2:1. Domaćin je poveo autogolom Kabaka, a preokret Turske režirali su Kökcü u 34. te Aktürkoglu u 64. minuti. U istoj skupini Hrvatska je senzacionalno ostala bez dva boda na Poljudu protiv Walesa.

U drugom kolu u utorak od 20:45 Turska i Hrvatska u Bursi nastavljaju kvalifikacije, a turski izbornik Stefan Kuntz je najavio dvoboj s Hrvatskom. Legendarni Nijemac i prvak Europe s Elfom 1996. rekao je da Turska nije favorit protiv brončanih sa SP-a u Kataru, ali da ima jednu značajnu prednost.

''Nismo favoriti, ali Hrvate čeka pakao''

''Utakmica s Hrvatskom bit će potpuno drukčija od one s Armenijom. Nećemo biti favoriti, ali naši će navijači biti uz nas, stadion će biti prepun i atmosfera će biti paklena. To će biti naša velika prednost. Kada su emocije uključene u reprezentativne utakmice, izvedba je drugačija. Znam koliko su vatreni navijači Bursaspora. Atmosfera u Bursi uvijek je sjajna i sigurno će biti poticajna za moje igrače. Bit će to drugačija utakmica'', rekao je Kuntz.

Utakmica u Bursi na rasporedu je u utorak od 20:45, a Hrvatska će biti bez Brune Petkovića i Marka Livaje, dok je Turcima upitan napadač Enes Ünal.

Pročitajte više