Turski nogometaši dočekani kao narodni heroji

TURSKE nogometaše u Istanbulu dočekala je horda navijača koji su svoje miljenike pozdravili kao da su, u najgorem slučaju, osvojili prvenstvo Europe.

Turcima je malo nedostajalo da se plasiraju u finale, ali Nijemci su na kraju ipak bili bolji i slavili upravo na "turski način" - pogotkom u posljednjim minutama. No, navijači nisu razočarani. Konvoj navijača dočekao je reprezentativce već na aerodromu i pratio ih do trga Taksim u centru Istanbula gdje je organizirana velika proslava.

U čast ekipe na trgu je organiziran koncert popraćen vatrometom, a navijači su bučnim pozdravom i brojnim transparentima pozdravili nogometaše i izbornika. "Fatih Terim, ne ostavljaj nas", pisalo je na brojnim transparentima diljem trga na kojem se skupilo više tisuća navijača.

No, kako javljaju turski mediji, iako se u zemlji podigla prava euforija zbog nastupa ove reprezentacije na Euru, doček nije bio ni upola tako masivan poput onog koji je priređen osvajačima brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 2002. godine. Krivi su za to organizatori, koji su u posljednji tren najavili da će doček biti organiziran.

P.V.
Foto: Hurriyet

Pročitajte više