Turski novinar komentirao dramu oko Livakovića i otkrio što će biti na kraju sezone

Foto: Profimedia

DOMINIK LIVAKOVIĆ bio je žrtva navijačkih nereda tijekom utakmice u kojoj je njegov Fenerbahče pretprošle nedjelje na gostovanju pobijedio Trabzonspor 3:2 u 30. kolu turskog prvenstva. Nakon scena koje su uslijedile poslije utakmice počelo se pričati o njegovom mogućem odlasku iz kluba.

Podsjetimo, golmanu hrvatske reprezentacije i turskog velikana u devetoj minuti sudačke nadoknade ukazivala se pomoć i u tom ga je trenutku netko s tribina nepoznatim predmetom pogodio u glavu. Glavni sudac je ubrzo označio kraj, a igrači Fenerbahčea počeli su slaviti pobjedu. Potom su navijači Trabzonspora s više strana utrčali u teren i napali suparničke nogometaše, pri čemu je jedan od huligana udario Livakovića šakom u glavu.

Fenerbahče je navodno razmišljao o napuštanju turske Superlige, u kojoj se nalazi na drugom mjestu sa 79 bodova te s Galatasarayem vodi borbu za titulu. Zbog incidenta na kraju utakmice Trabzonspor - Fenerbahče uhićeno je 12 osoba, a te događaje osudio je i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Livaković je bio rekao da želi otići pa se predomislio

Prema više izvora iz medija, Livaković je nakon incidenta najozbiljnije razmišljao o tome da napusti Tursku. Pisalo se da je u svlačionici stadiona u Trabzonu "tresući se od straha" rekao: "Završio sam s Turskom. Ne mogu više biti ovdje, želim otići."

Turski mediji napisali su da je njegova izjava šokirala suigrače, ali da su ga trener Ismail Kartal i ostali članovi stožera uspjeli smiriti. Pomoglo je i to što se Livaković čuo s članovima obitelji pa je poslije, nakon sastanka s trenerom, odustao od odlaska, navode.

U 38 utakmica primio je 39 golova

Spominjao se i strah da se Livaković neće vratiti s okupljanja reprezentacije Hrvatske, s kojom je osvojio turnir u Egiptu. Sve smiruje Yagiz Sabuncuoglu, turski novinar kojeg na društvenoj mreži X (bivši Twitter) prati 1.2 milijuna ljudi. On tvrdi da "Livaković želi završiti sezonu u Fenerbahčeu" i dodaje da će se "nakon toga razmotriti situacija". Livakovića se ranije spominjalo u kontekstu mogućeg prelaska u Saudijsku Arabiju.

Livaković je pod ugovorom s Fenerom do ljeta 2028. godine. U 38 utakmica za klub, u koji je došao prošlog ljeta, primio je 39 golova, a mrežu je sačuvao netaknutom u 16 susreta.

Pročitajte više