Tursku će protiv Hrvatske voditi legendarni Talijan?

Foto: EPA

REPREZENTACIJA Turske, glavni konkurent Hrvatske u skupini D kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj sljedeće godine, ostala je bez izbornika nakon što je njemačkom treneru Stefanu Kuntzu i službeno uručen otkaz, o čemu se u turskim medijima već neko vrijeme nagađalo.

Za razliku od Hrvatske, Turska je imala samo jednu utakmicu kvalifikacija tijekom nedavne reprezentativne pauze. U prvom terminu odigrala je 1:1 s Armenijom te tako ispustila dva vrlo važna boda u borbi za prolazak, a u drugom terminu utakmica, onom u kojem je Hrvatska slavila na gostovanju kod Armenije, Turska je s čak 4:2 poražena u prijateljskoj utakmici s Japanom.

Turci će angažirati legendu Rome?

Japanci su tako u nekoliko dana smijenili dva Nijemca s klupa različitih reprezentacija. Podsjetimo, nekoliko dana ranije su pobjedom 4:1 u prijateljskoj utakmici smijenili Hansija Flicka s mjesta izbornika Njemačke. Turski navijači su već tijekom utakmice u Belgiji zazivali njegov odlazak.

Talijanski portal Football Italia piše kako je među glavnim kandidatima za Kuntzovog nasljednika Vincenzo Montella, bivši trener Rome, Catanije, Sampdorije, Milana, Fiorentine, Seville i Adane Demirspor. Kao igrač je najdublji trag ostavio u Romi gdje je 2002. uz Francesca Tottija, Gabriela Batistutu i ekipu osvojio naslov prvaka Serie A. Iduća utakmica Turske je 12. listopada protiv Hrvatske u Osijeku.

Pročitajte više