hrvatski treneri

Tuttosport: Ogorčeni Jurić odlazi? Naježili smo se od same pomisli na to

Foto: Profimedia

TUTTOSPORT, dnevnik iz Torina naklonjen Juventusu, jako cijeni Ivana Jurića, trenera kluba nazvanog po gradu. Zato ovako piše o realnoj mogućnosti da ugledni hrvatski stručnjak napusti Torino u siječnju ako mu vodstvo kluba ne ispuni zahtjev za značajnim pojačanjem momčadi, prije svega u napadu:

"Sve zlokobno podsjeća na njegovu gažu u Veroni"

"Jurić je razočaran u Torinu i sve sluti na ono što se dogodilo u također njegovoj drugoj sezoni u Veroni. Tada je podigao potonulu momčad, na što su mu u klubu obećali jačanje momčadi. Međutim, to se nije dogodilo pa je principijelni i temperamentni Jurić otišao. Velika vjerojatnost da to ponovi u Torinu, jer sve sluti na to, nas je naježila i uspaničila. Podignute su nam sve antene i upaljeni alarmi. Nadamo se da do toga ipak neće doći."

Usprkos kroničnom nedostatku napadača i samo šest postignutih golova u isto toliko kola, Jurićeva momčad solidno stoji na tablici. Deseta je, s jednako bodova (10) kao i neusporedivo bogatiji gradski rival Juventus, s kojim se Torino ne može mjeriti ni po kvaliteti igrača.

Kako je ljetos izbio žestoki fajt Jurića i sportskog direktora?

Podsjećamo, krajem srpnja je fizički sukob u koji je prerastao onaj verbalni između trenera Torina Ivana Jurića i sportskog direktora kluba Davidea Vagnatija na pripremama u Austriji zabilježen snimkom koja je odmah po objavi postala viralna. Povod žestokom fajtu bila je Jurićeva ljutnja zbog toga što mu klub nije doveo zamjene za igrače koji su napustili klub, među kojima su zvijezde momčadi.

Na početku snimke vidi se kako Vagnati na parkingu ispred hotela urla na Jurića i pokušava ga fizički napasti, u čemu ga sprječava Marco Pellegri, član stručnog stožera te otac Torinovog igrača Pietra. Vagnati se ipak probije do Jurića i unese mu se u lice, na što ga hrvatski trener jako odgurne s obje ruke. Na to je Pellegri jedva zaustavio Vagnatija kada se bijesan još jače zaletio na Jurića, poslije čega je sukobljeni dvojac nastavio sukob uvredama i psovkama.

Pročitajte više