Tužan kraj boksačke karijere Stipe Drviša

IAKO je meč protiv 34-godišnjeg Australca Dannya Greena vjerojatno bio jedan od najvećih u njegovoj karijeri, Stipe Drviš se svojski potrudio razočarati svoje pristaše te indolencijom iziritirati svog protivnika i australsku publiku.

Naime, u ovaj meč Stipe je ušao kao u nekakav sparing, ne pokazujući gotovo nikakvu želju sa borbom, koju je vrlo često izbjegavao, tako da mu je jedno vrijeme prijetila i diskvalifikacija.

Razumljivo je da Stipe Drviš, svjetski prvak u poluteškoj kategoriji po WBA verziji, sa svoje 34 godine možda i izgubio entuzijazam za ovaj sport, tj. da se već okrenuo drugim stvarima u životu(otvorio teretanu), ali teško je razumjeti da je na ovakav, čak možda sramotni način želio okončati svoju veliku karijeru.

Stipe je bio suočen sa salvama zvižduka gotovo cijelo vrijeme meča, no to mu nije smetalo, on se samo smješkao i izazivao vidno nervoznog Greena, koji nije mogao vjerovati kako se ponaša njegov protivnik. Pokušavao ga je ovaj malo motivirati, ali Stipe je bio negdje drugdje danas..

Da, tužno je bilo gledati kako se Stipe, koji je ruku na srce imao problema sa ozljedom šake i ramena posljednjih dana, ponaša prema sportu koji mu je osigurao budućnost, a možda će i njemu jednog dana biti žao što je na ovakav način odradio ovu borbu.

Novi svjetski prvak po WBA kategoriji je Danny Green, koji je meč protiv Stipe dobio na bodove. No, čak i ovako nezainteresiran Stipe je pokazao svoje velike sposobnosti, jer je s lakoćom izbjegavao teške udarce protivnika i bez većih problema priveo borbu kraju.

Baš onako kako je želio.....Naravno, sa pola milijuna eura u džepu...

Vedran Buble
Foto: AFP

Pročitajte više