NBA LIGA

Tužila poznatog NBA trenera za pokušaj silovanja "da bi se osjećala bolje"

Foto: EPA

DONEDAVNI trener LA Lakersa Luke Walton, koji je dan nakon otkaza dobio posao u Sacramento Kingsima, našao se u ozbiljnim problemima nakon što ga je bivša novinarka Kelli Tennant optužila za pokušaj silovanja.

>>>LeBronova donedavnog trenera novinarka optužila za pokušaj silovanja

Dobra vijest za njega je to što Tennant tužbu nije podignula kako bi ga bacila u zatvor, nego samo "kako bi se osjećala bolje".

Sve se dogodilo u travnju 2014. dok je Walton još bio pomoćnik u Golden State Warriorsima. Pozvao je Tennant u svoju hotelsku sobu kako bi porazgovarali o njenoj knjizi.

Tennant je, nakon objave priče o tužbi, održala press-konferenciju kako bi objasnila zašto je u javnost izašla nakon pet godina.

"Više ne mogu šutjeti o stvarima koje su mi se dogodile. Možda će vas to šokirati, ali to je stvarnost u kojoj živim već godinama. Ne mogu više izdržati da ne ispričam priču o događaju koji mi je drastično utjecao na život", rekla je Tennant i objasnila da je u početku šutjela jer se bojala da će izgubiti posao.

"Smijao mi se, mislila sam da će me silovati"

Ispričala je detalje sporne večeri. Našli su se jer je napisala knjigu "Tranzicija: Vodič za svakog sportaša za život poslije sporta", a on joj je napisao uvodnu riječ. Te mu je večeri donijela primjerak. Trebali su još malo porazgovarati, ali Walton nije želio da ih igrači vide zajedno pa ju je pozvao u sobu.

Dok je bila u sobi, Walton se bacio na nju i "počeo je ljubiti po vratu, licu i prsima, hvatati je za grudi i međunožje te trljati svoju erekciju o njenu nogu", kako javlja TMZ. Nakon što ju je ipak pustio, pred izlaznim vratima još ju je jedanput zgrabio i priljubio svoje tijelo uz njeno. 

"Smijao mi se dok sam mu govorila da prestane. Mislila sam da će me silovati."

Budući da je radila za medij koji na dnevnoj bazi pokriva Lakerse, kad je klub iz LA-a angažirao Waltona, život joj se dodatno zakomplicirao, a on ju je redovito pozdravljao "agresivnim zagrljajima i pusama" pred kolegama, zbog čega joj je bilo neugodno.

Radi li se o žrtvi ili oportunistici i što uopće želi?

Ispričala je kako je Waltona upoznala prije 10 godina na odbojkaškom turniru, i to preko njegove supruge jer su obje bivše odbojkašice. Kad je Walton 2013. postao TV-analitičar, kaže da ga je vidjela kao mentora i uzora.

No incident iz tog hotela u Santa Monici sve je promijenio, a sve je postalo još gore kad su Waltona angažirali Lakersi. Tennant je s vremenom otišla iz košarke, vratila se odbojci i borbi za ženska prava.

Waltonov odvjetnik tvrdi da Tennant nije žrtva, nego oportunistica, a njen je, pak, odvjetnik rekao koje su njene prave namjere.

"Nije nam u interesu poslati g. Waltona u zatvor, nego samo da se Kelli osjeća bolje."

Pa iako Walton najvjerojatnije neće u zatvor, pitanje je hoće li ova priča utjecati na njegov novi posao u Kingsima. Zasad se čini da neće jer klub i dalje traži pomoćne trenere kojima bi popunio njegov stručni stožer.

Pročitajte više