NBA LIGA

LeBronova donedavnog trenera novinarka optužila za pokušaj silovanja

LeBronova donedavnog trenera novinarka optužila za pokušaj silovanja
Foto: EPA

LUKE Walton samo je jedan dan bio bez posla nakon otkaza u LA Lakersima, odmah sutradan preuzeo je klupu Sacramento Kingsa, ali već na samom početku karijere u novom klubu sustigli su ga "duhovi iz prošlosti".

Novog trenera Kingsa novinarka je optužila da ju je pokušao silovati u hotelskoj sobi u travnju 2016., dok je još bio pomoćni trener u Golden State Warriorsima.

"Svjesni smo izvješća i sad skupljamo dodatne informacije pa do daljnjega ne želimo ništa više komentirati", kratko su odgovorili Kingsi na upit Yahoo Sportsa.

Informaciju o tužbi donio je tračerski portal TMZ, koji donosi detalje tužbe njegove navodne žrtve Kelli Tennant. Ta je reporterka u to vrijeme radila za Spectrum Sportsnet LA, koji pokriva Lakerse.

"U tužbi Tennat tvrdi da je stigla u njegovu hotelsku sobu jer ju je pozvao da prodiskutiraju njenu knjigu. Kaže da ju je Walton u sobi iznenada bacio na krevet i popeo se na nju, pritišćući je nogama i kukovima. Kaže da ju je zatim počeo na silu ljubiti po vratu, licu i grudima. Tvrdi da je vrištala da prestane i pokušavala se osloboditi, ali on joj nije dopuštao, nego ju je pipkao po grudima i međunožju te trljao svoju erekciju o njenu nogu", piše TMZ.

"Kaže da je naposljetku popustio i dozvolio joj da ustane s kreveta, ali kad je krenula prema vratima, ponovno ju je zgrabio straga i na silu priljubio svoje tijelo uz njeno."

Tennant se zgrozila kad je nekoliko mjeseci kasnije Walton dobio posao u Lakersima, što je značilo da ga zbog posla mora viđati na dnevnoj bazi. Rekla je da ju je kao trener Lakersa Walton često pozdravljao agresivnim zagrljajem ili poljupcem iako ga je upozorila da takvo ponašanje nije poželjno.

Naposljetku je Tennat napustila Spectrum Sportsnet LA i dobila drugi posao na kojem prati odbojku i vodi podcast u kojem se fokusira na ženske probleme.

Lakersi su se potrudili istaknuti da se incident dogodio prije nego što su ga oni angažirali, a kako više ne radi kod njih, nemaju ni potrebu išta više komentirati. Warriorsi tvrde da ih je informacija zatekla te da istražuju slučaj.

Otkaz koji je Walton dobio u Lakersima izazvao je podijeljene reakcije, a navodno je jedan od najveći razloga za to bila želja LeBrona Jamesa da ga vodi netko tko mu je više po volji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara