REGIJA

Tvorac slovenskoga košarkaškog čuda preuzima Srbiju nakon SP-a

Foto: EPA-EFE

TVORAC čuda sa Slovenijom na Eurobasketu 2017. Igor Kokoškov mogao bi preuzeti reprezentaciju Srbije, pišu Večernje novosti.

Kokoškov je trenutačno asistent u Sacramento Kingsima i prvi favorit za mjesto Saše Đorđevića, kojem istječe ugovor na kraju Mundobasketa na kojem se Srbi bore za peto mjesto. Očekivalo se najmanje polufinale od njih, međutim, zaustavila ih je Argentina u četvrtzavršnici.

"Legendarni Sale nacionale planirao se povući poslije Mundobasketa na kojem su ciljevi stizali i do zlatne medalje. Činjenica da je reprezentacija podbacila na svjetskom prvenstvu učvrstit će njegovo uvjerenje da je došao trenutak da poziciju prepusti nekom drugom", pišu Srbi.

Đorđević je sa Srbijom bio svjetski, olimpijski i europski viceprvak, a Kokoškov je prošle sezone bio glavni trener Phoenix Sunsa. Bio je prvi Europljanin u ulozi glavnog trenera jedne NBA momčadi, ali smijenjen je nakon samo jedne sezone. Mnogi su se čudili zašto je dobio otkaz, budući da je do kraja sezone kroz trejdove ostao bez većine iskusnijih igrača te je često na parketu imao četiri novaka.

U anonimnim razgovorima s igračima američki su mediji otkrili da je glavni problem bio u komunikaciji jer često nisu shvaćali što zapravo traži od njih te im se nije znao postaviti kao autoritet. Nitko nije u pitanje dovodio njegovo znanje, ali su smatrali da je trenutačno prikladniji za ulogu pomoćnog trenera u NBA ligi, ali i da će sigurno ponovno dobiti priliku kao glavni trener.

Pročitajte više