Twente i Ajax u zadnjem kolu borit će se za naslov nizozemskog prvaka

U NEDJELJU je odigrano kompletno, pretposljednje 33. kolo nizozemske nogometne Eredivisije, nakon kojeg je Twente zadržao bod prednosti u odnosu na Ajax.

Obje su momčadi u nedjelju ostvarile pobjede, Twente je na svom travnjaku u Enschedeu svladao Feyenoord 2:0, dok je Ajax također kao domaćin bio uvjerljiv protiv Heraclesa i slavio 4:0. Tako uoči zadnjih devedeset minuta ove sezone Twente na vrhu ima 83 boda, a klub iz Amsterdama 82.

Recimo da u zadnjem kolu Twente gostuje kod NAC Brede, dok Ajax odlazi na gostovanje kod NEC Nijmegen.

Dogodilo se i to: Suarez nije zabio gol!

Feyenoord je došao kod Twentea s namjerom da ostvari bod ili tri koja bi im mnogo značila u borbi za osiguravanje Europa lige, no nisu uspjeli pomoći sebi i Ajaxu. Važna tri boda domaćim nogometašima su donijeli Ruiz u 40. minuti i Stoch u 68.

Definitivno je vijest da je Ajax pobijedio, a da njihov najbolji strijelac Urugvajac Luis Suarez (33 pogotka u Eredivisiji) nije postigao niti jedan od četiri pogotka. Heracles nije imao imao nikakve šanse, dva puta ih je matirao De Jong, a dva puta Pantelić.

Didulica sačuvao "čistu" mrežu, Bodul nije igrao

Joey Didulica, hrvatski vratara australskih korijena, je branio svih 90 minuta za svoj AZ Alkmaar i sačuvao je svoju mrežu netaknutom. AZ je pobjedom 3:0 kod Willema II došao na četvrto mjesto.

Hrvatski nogometaš Darko Bodul nije igrao za Spartu koja je upisala novi poraz. S 3:0 su ih na njihovom terenu svladali igrači Utrechta.

Eredivisie, 33. kolo:

Twente - Feyenoord 2:0

Ajax - Heracles 4:0

Sparta - Utrecht 0:3

Den Haag - Waalwijk 4:0

PSV Eindhoven - Groningen 3:1

Heerenveen - NAC Breda 0:0

Vitesse - Roda 2:5

Venlo - NEC Nijmegen 2:0

Willem II - AZ Alkmaar 0:3

Redoslijed: 1. Twente 83, 2. Ajax 82, 3. PSV Eindhoven 77, 4. AZ Alkmaar 61, 5. Feyenoord 60...

Pročitajte više