Najjači esport turniri odsad i na Twitteru

Foto: Getty Images/Guliver Image

TWITTER novim partnerskim ugovorima s Electronic Sports League i DreamHack organizacijama pokušava svojim korisnicima omogućiti praćenje uživo nekih od najvećih esport događaja na svijetu.

Nakon što je Twitter prošle godine prenosio završnicu Eleaguea, jednog od najprestižnijih natjecanja u Counter-Strike: Global Offensiveu, ove godine odlučili su se ići korak dalje. Zapravo, nekoliko koraka dalje. Tako će ove godine Twitter prenositi više od 15 esport događaja u organizaciji Electronic Sports Leaguea (ESL) i DreamHacka.
 
Electronic Sports League i DreamHack su među najvećim organizatorima esport događaja na svijetu. Njihovi eventi poput Intel Extreme Masters, ESL One i DreamHacka privlače ogroman broj gledatelja, a nagradni fondovi esport turnira koji se tamo igraju nerijetko prelaze stotine tisuća dolara. Prvi događaj koji je Twitter prenosio u sklopu partnerstva s ESL-om je Intel Extreme Masters Katowice, održan prošlog vikend. Ukupni nagradni fond za taj događaj iznosio je 650.000$.
 
Twitter već okuplja brojne zvijezde esporta, samim time i njihove fanove. Ovakvim pristupom Twitter će dodatno ojačati svoju poziciju u esportu. Iako je Twitch.tv i dalje najjača platforma za praćenje esport natjecanja, Facebook i YouTube pokušavaju ugrabiti svoj dio kolača. Tako je Facebook Live nedavno dogovorio suradnju s G2 Esports, organizacijom za koju igra i naš Luka "PerkZ" Perković, a YouTube Gaming će imati ekskluzivno pravo za prijenos ESL Pro League, međunarodne Counter-Strike: Global Offensive lige.
 
Širenje esporta na društvene mreže je logičan slijed događaja, a ovakvi ugovori samo su potvrda brzog rasta ovog vida zabave za sve veći broj mladih.
 

Pročitajte više