Tyson se vraća u ring

BIVŠI svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji 38-godišnji Mike Tyson nakon 17 mjeseci pauze vraća se u ring. Protivnik će mu biti Britanac Danny Williams, a borba bi se trebala održati 30. srpnja u Louisvilleu (Kentucky).

"Nije me bilo dugo. To je bio glup potez. Ono što sam činio nije bilo u moju korist. No, donio sam odluku i evo me ponovno u ringu. Nisam ovdje da bih glumio opasnog momka, opasan ću biti 30. srpnja, a vi novinari će te prosuditi imam li oko tigra, ili ne", izjavio je Tyson na konferenciji za novinare.

Borba protiv Dannya Williamsa dio je plana Tysonovih odvjetnika, koji je zacrtan kako bi isplatio golemi dug prema vjerovnicima koji se procjenjuje na 38 milijuna dolara. Velik dio novca potražuje njegova bivša suspruga Monica Turner, te Porezna uprava SAD-a.

Tyson je u svojoj karijeri ubilježio 50 pobjeda, od čega 44 nokautom, te četiri poraza. Od 1997., kada je izgubio uzvratni meč protiv Evandera Holyfielda, samo je osam puta ulazio u ring. Upisao je tek jedan poraz, ali taj je ostao duboko u pamćenju. Prije dvije godine u osmoj rundi bio je prisiljen predati tadašnjem svjetskom prvaku Lennoxu Lewisu.

Posljednju borbu imao je u veljači 2003. U prvoj rundi nokautirao je Clifforda Etiennea.

Pročitajte više