U 18 sati na teren izlaze Danci i Talijani

U PRVOM susretu skupine C sastaju se Danska i Italija. Utakmica se igra u Guimaraesu.

Danci još od 1992. kada su bili europski prvaci nisu ostvarili značajniji rezultat na prvenstvima "starog kontinenta". Izbornik Martin Olsen smatra da će upravo ove godine Danci napraviti dobar rezultat, iako im pripremne utakmice ne ulijevaju previše nade.

Danska reprezentacija oslanja se na igru preko svojih krilnih igrača Dennisa Rommedahla i Martina Jorgensena. Njih dvojica bi svojim ubacivanjima trebali pronalaziti napadače Jona Dahla Tomassona i Ebbea Sanda koji imaju posao probiti tvrdu talijansku obranu.

Danci će u današnjoj utakmici biti znatno oslabljeni. Zbog majčine smrti u Dansku se vratio Jesper Gronkjaer, dok Thomas Gravesen ne može nastupiti zbog crvenog kartona koji je zaradio u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici.

Talijani su aktualni viceprvaci Europe, a na Euro dolaze s ciljem da odu korak više. Vrlo vjerojatno imaju najbolju obranu na Euru, te će ona biti najveći problem Dancima. Panucci, Cannavaro, Nesta i Zambrotta izgledaju zastrašujuće svakom napadaču. Osim obrane Talijani se mogu osloniti i na svoj ubojiti napad. Mnogi smatraju da su upravo Totti, Del Piero i Vieri garancija uspjeha za "azzure".

Ipak, Talijani nisu bez problema. Veliki problem za njihovu reprezentaciju predstavljaju pobunjenici u reprezentaciji. Mnoge igrače muči činjenica da za njih nema mjesta u prvoj postavi. Neki reprezentativci su išli tako daleko te su kritizirali izbornika Giovannija Trapattonija izjavivši da smatraju kako njegov nogomet nije u duhu s talijanskom tradicijom.

Dancima i Talijanima ovo će biti 11 međusobni ogled, a posljednji put su se susreli prije pet godina u Napulju kada je Danska slavila s 3:2 (1:2). Danski izbornik Martin Olsen je u igračkim danima dva puta igrao protiv Talijana, a oba puta slavili su Talijani.

Utakmicu će suditi španjolski računovođa Manuel Mejuto Gonzales.

Danska
Sorensen - Priske, Laursen, Henriksen, N. Jensen - Rommedahl, Helveg, Poulsen, Jorgensen - Tomasson - Sand.
Izbornik: Martin Olsen 

Italija
Buffon - Panucci, Nesta, Cannavaro, Zambrotta -Zanetti, Perrotta - Camoranesi, Totti, Del Piero -Vieri.
Izbornik: Giovanni Trapattoni

V.P.

Pročitajte više