Esport

U 33. godini iznenada preminula esport legenda

Foto: ESL/Patrick Strack

BIVŠI profesionalni StarCraft II igrač, komentator, kreator i jedna od najpoznatijih ličnosti u svijetu esporta, 33-godišnji Geoffrey John Vincent "iNcontroL" Robinson, preminuo je u subotu, 20. srpnja, nakon iznenadne bolesti, objavljeno je na njegovom službenom Twitter profilu. Cijeli esport svijet je zatečen ovom tragedijom i posljednjih se dana oprašta od iNcontroLa.

Geoff, kako su ga zvali prijatelji, bio je svakako jedna od najutjecajnijih ličnosti u StarCraft II zajednici, ali i u čitavom esportu. Kao igrač bio je jedan od najboljih na prostoru Sjeverne Amerike, da bi se kasnije etablirarao kao jedan od najboljih komentatora na sceni. Sudjelovao je u mnogobrojnim projektima, komentirao je najveće StarCraft II turnire na svijetu i uz sve je to streamao te gostovao u mnogobrojnim podcastima i videoserijalima. Njegova iznenadna smrt velik je gubitak i šok za čitavi esport svijet. 

Iako je bio poznat po istančanom smislu za humor i djelovao je kao vrlo pozitivna ličnost, u privatnom se životu borio s depresijom. Nedavno je to sam priznao na društvenim mrežama. Posljednjih je mjeseci spominjao i bolest, ali ništa nije dalo naslutiti ovakav ishod. Još prošli petak se družio sa svojim pratiteljima na streamu.

Razišao se i sa suprugom Annom Prosser, bivšom Miss Oregona te poznatom voditeljicom esport događaja, ali ostali su u dobrim odnosima. Tetoviran, snažan i u treningu, oduvijek se razlikovao od većine gamera te je rušio stereotipe. Najveći dio karijere, gotovo osam punih godina, proveo je na različitim funkcijama u esport organizaciji Evil Geniuses.

Nema esport ličnosti koja se na svoj način nije oprostila s ovim velikanom. StarCraft tema na Redditu je prepuna njegovih videoklipova uz brojne poruke kojima se od njega opraštaju i svi obožavatelji. Obitelj je navela da je njegov vjerni prijatelj, buldog Barristan, zbrinut te da svi koji žele u spomen na Geeffa mogu donirati sredstva SCBR neprofitnoj organizaciji za spašavanje, rehabilitaciju i udomljavanje engleskih buldoga.

Prije nešto više od godinu dana bitku s teškom bolesti je u 34. godini izgubio i John Peter "TotalBiscuit" Bain, komentator, kreator i kritičar, koji je također ostavio veliki trag u StarCraft esportu. Zahvaljujući svim nevjerojatnim videima i trenucima koje su nam pružili, zauvijek će ostati upamćeni kao jedni od najvećih u ovoj mladoj industriji.

Foto: Reddit

Pročitajte više