Kiks Osijeka, remi Cibalije i Rudeša

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
 
U ODGOĐENOJ utakmici 23. kola Prve HNL, Cibalia i Rudeš su u Vinkovcima odigrali 1:1 (0:0).
 
Cibalia je u 55. minuti povela pogotkom Josipa Barišića, a izjednačujući gol za konačnih 1:1 postigao je Mario Budimir u 61. minuti.
 
Podjelom bodova razmak između predzadnje Cibalije i zadnjeg Rudeša ostao je tri boda. Vinkovčani su iz 25 utakmica skupili 20 bodova, a Rudeš 17. Vodeći Dinamo ima 56 bodova, šest više od drugoplasiranog Hajduka i devet više od trećeplasirane Rijeke.
 
Nakon ne pretjerano sadržajnog prvog poluvremena, domaća momčad je u 55. minuti došla do vodstva. Josip Barišić se lijepo oslobodio čuvara, ušao korak-dva u kazneni prostor gostujuće momčadi i preciznim udarcem svladao vratara Rudeša Josipa Čondrića. 
 
U 61. minuti gostujuća momčad došla je do izjednačujućeg pogotka. Lijepom kombinacijom po lijevoj strani najbolji strijelac Rudeša Mario Budimir izbio je pred domaćeg vratara Ivana Brkića, zaobišao ga i gurnuo loptu prema nebranjenoj mreži. Branič Cibalije Josip Tomašević pokušao je zaustaviti loptu, ali ju je samo uspio ugurati u gol i pritom se ozlijedio udarivši nogom u vratnicu.
 
Do kraja dvoboja obje su momčadi pokušale doći do sva tri boda, a bliže tom cilju bila je Cibalia, pogotovo u 89. minuti, kad je Čondrić sjajnom intervencijom zaustavio udarac snalažljivog Barišića sa šest-sedam metara. 
 
Pred oko 500 gledatelja na stadionu HNK Cibalije u Vinkovcima utakmicu je sudio Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.

Odgođena utakmica 24. kola Prve HNL, u kojoj je Osijek ugostio zaprešićki Inter, završila je podjelom bodova 1:1 (1:1).
 
Momčad iz Zaprešića povela je u 10. minuti pogotkom Crnogorca Marka Vukčevića, a samo minutu potom izjednačio je Goran Milović. Isti je igrač u 62. minuti morao napustiti igru zbog isključujućeg, drugog žutog kartona.
 
Osječanima je ovo bio 11. remi u ovoj sezoni, u kojoj su iz 24 utakmice sakupili 41 bod i nalaze se na četvrtom mjestu s 15 bodova zaostatka za vodećim Dinamom. Drugi je Hajduk s 50, a treća Rijeka sa 47. Inter je s 28 bodova preskočio Lokomotivu (27) i zasjeo na šesto mjesto.
 
Na stadionu Gradski vrt u Osijeku okupilo se oko 1000 gledatelja, a sudio je Bruno Marić iz Daruvara.

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više