U Dinamo se vraća 10 igrača. Bišćan ih vodi na pripreme

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

IZA Dinama je uspješna sezona u kojoj je osvojio 17. naslov prvaka Hrvatske u 18 godina. Ispred zagrebačkog kluba je ljeto u kojem ga čekaju Superkup protiv Hajduka i pretkola europskih natjecanja, u kojima ima priliku ponovno izboriti skupine Lige prvaka. 

Za očekivati je da se paralelno dogode promjene u igračkom kadru. Već dugo se nagađa o potencijalnim odlascima Dominika Livakovića i Brune Petkovića u Tursku ili Španjolsku, ali prometno bi trebalo biti i na ulaznim vratima kluba iz Maksimira.

Mladi tandemi stižu iz Rijeke i Lokomotive

Kao prvo novo lice već je predstavljen Maxime Bernauer, 24-godišnji branič koji je stigao iz francuskog drugoligaša Paris FC-a. Osim njega, ekipi će se pridružiti i brojni igrači Dinama koji su prethodnu sezonu proveli na posudbama.

Točnije, ima ih čak deset, a Igor Bišćan će ih sve voditi na pripreme. To su redom: Antonio Marin, Sandro Kulenović, Mahir Emreli, Marko Tolić, Niko Janković, Mario Ćuže, Bartol Barišić, Jakov-Anton Vasilj, Marko Soldo i Petar Sučić

Marin i Janković vraćaju se iz Rijeke, kojoj su pomogli izboriti Europu. Bili su jedni od predvodnika mlade ekipe i pokušat će se dokazati na Maksimiru, a u sličnom kontekstu dolaze Kulenović i Vasilj, koji su godinu dana proveli u Lokomotivi.

Čeka se doprinos Azerbajdžanca

Mladi napadač Barišić (20) bio je dobro raspoložen u Domžalama, gdje je zabio devet golova, jedan manje nego Ćuže u bosanskohercegovačkom prvaku Zrinjskom, gdje je osim njega bio i Sučić. Marko Tolić vraća se iz Maribora, a njegov imenjak Soldo iz Šibenika. 

Za kraj, Dinamu se priključuje i Emreli, azerbajdžanski reprezentativac koji je početkom prošle godine tamo stigao kao zvučno ime, ali nije se uspio nametnuti i u veljači je otišao u Konyaspor. Ondje je zabio samo dva gola uz vrlo malu minutažu i preostaje mu nametnuti se Bišćanu na nadolazećim pripremama.

Pročitajte više