hnl

U Dinamu je riješen najveći misterij sezone

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

DINAMO u nedjelju od 18:55 gostuje u Gradskom vrtu kod Osijeka u 7. kolu HNL-a.

Nakon te utakmice hrvatskog prvaka čeka reprezentativna pauza u kojoj će Damir Krznar morati malo podići momčad, najviše na fizičkom planu, iako će ponovno biti bez čak 14 igrača koji će biti u svojim reprezentacijama. 

Puno je u Maksimiru i problema s ozljedama. Izvan stroja su Rasmus Lauritsen, Dino Perić, Marko Tolić, a Štefulj i Šutalo tek se vraćaju nakon ozljeda. Bol u loži je protiv Sheriffa osjetio i Kevin Theophile-Catherine, ali on bi trebao igrati protiv Osijeka. Osim za dodatno uigravanje uglavnom onih igrača koji dosad nisu bili u prvom planu, Krznar će prema vlastitim izjavama razdoblje koje slijedi iskoristiti i za analizu dosadašnjeg dijela sezone u kojem je Dinamo ostvario glavni cilj, a to je ulazak u skupinu nekog europskog natjecanja, ali i u kojem je bilo pogrešaka.

U Maksimiru nije toliki problem što se ispalo od Sheriffa, ali jest problem način na koji se to dogodilo, koji su i uprava i trener i igrači opisali kao nedopustiv. Krznar je rekao da će se odraditi i analiza zaista velikog broja ozljeda te će se analizirati i metodologija rada ne bi li se utvrdio neki problem koji je doveo do toliko ozljeda mišića kod igrača.

Leovac samo nestao iz momčadi

Naravno, nije sve loše. Dinamo je izvukao sasvim solidnu skupinu u Europa ligi (West Ham, Genk, Rapid) i može se nadati da će prezimiti u Europi, bilo u Konferencijskoj ili Europskoj ligi. No, najbolja vijest stigla je jučer s Maksimira, a to je da je prvoj momčadi ponovno priključen Marin Leovac, čime je okončan najveći misterij ove Dinamove sezone.

Iskusni lijevi bočni samo je nestao s radara prve ekipe te je prebačen u drugu. Za to vrijeme je Damir Krznar muku mučio s njegovom pozicijom. Otpisao je Marijana Čabraju, Daniel Štefulj se nije uspio nametnuti, a Francois Moubandje u Dinamu jednostavno ne funkcionira pa je tu poziciju silom prilika igrao Bartol Franjić. 

Što se točno dogodilo s Leovcem, teško je objasniti, ali navodno klubu nije najbolje legla njegova odluka da ne želi potpisati novi ugovor pa je spuštena rampa na njegovo sudjelovanje u prvoj ekipi. No, dogovor je očito postignut i sad je Leovac ponovno u kadru prve momčadi, čime bi Krznar mogao riješiti problem koji ga je najviše mučio. Bartola Franjića više neće morati forsirati na toj poziciji i moći će ga koristiti u veznoj liniji gdje prirodno i pripada, a u Leovcu bi mogao dobiti ogromno pojačanje.

Pročitajte više