U Dinamu prekinuli pressicu jer "neki novinari destabiliziraju klub"

UVRIJEĐENI i revoltirani član Dinamove uprave za odnose s javnošću Siniša Jagodić, spontano je, čitajući sa unaprijed pripremljenog papira, prekinuo tek započetu tiskovnu konferneciju Dinama. Naravno, krive su novinarske "obmane i laži".

Dvije su stvari zasmetale jake Dinamove snage zadužene za odnošaje s javnošću: novinarsko neshvaćanje da je Jens Nowotny posao stoljeća, kao i pisanje "nekih medija" koji izruguju to što Dinamo usporedo sa igračkim, znatno pojačava i glasnogovornički kadar. Trenutno te poslove za Modre formalno rade tri čovjeka: Ado Kožul, kao savjetnik, Siniša Jagodić, član uprave zadužen za odnose s javnošću i Neven Cvijanović, glasnogovornik kluba.

Upravo je potonji objasnio kako je rastanak sa Nowotnyjem protekao glatko, korektno i jeftino: "Sam Nowotny je izjavio kako se Dinamo u ovom slučaju ponio profesionalno"

"Nowotny je dobio 350 tisuća eura"

"Nowotnom je isplaćeno onoliko koliko je igrao: 350 tisuća eura i ništa više. Ugovor je sporazumno raskinut", prekinuo je Cvijanović nagađanja po kojima su Modri otpisanom stoperu dužni oko dva milijuna eura, koliko je težio ugovor.

"Dinamo je ustvari odlično zaradio od Nowotnog i iskoristio publicitet koji je nastao njegovim dovođenjem, tako da smo njegovim transferom ostvarili odličan posao", objasnio je Cvijanović mnogima koji suprotno tome misle da je trener Ivanković napravio "odličan posao", ali kada je otpisao Nowotnyja.

Cvijanović je potom istakao novinarsku nekorektnost prilikom pisanja o brojnosti sektora zaduženog za Dinamov face lifting u javnosti i odlučno pobio tvrdnje po kojima je PR-trojka u samo jednom klubu svjetski raritet.

Nakon toga je na scenu stupio Jagodić, formacijski nadređen Cvijanoviću, čitajući s papira floskule već toliko puta ponovljene u Modrim odajama: "Uzeti ću si za pravo da iz revolta prekinem ovu press konferenciju zbog neobjektivnosti i nekorektnosti nekih novinara koji za cilj imaju jedino destabilizaciju kluba. Stvari se namjerno prikazuju onakvima kakve nisu u što smo se sad uvjerili po tko zna koji put. Klub više neće prelaziti šutke preko obmana i laži tih i takvih pojedinaca"

Cvijanović i Jagodić su se nakon pročitanog pamfletića demonstrativno pokupili i ostavili "destabilizatore".

M.Č.

Pročitajte više