U Dinamu razočarani zaradom od Lige UEFA

IAKO Dinamo u Ligi UEFA igra i protiv atraktivnih protivnika, Stuttgarta i Benfice, od tv prava i marketinga zaradit će tek oko 100.000 eura. Razlog tako slaboj zaradi je dolazak neatraktivnih protivnika, Beverena i Heerenveena, u Maksimir.

Direktor Dinama Damir Vrbanović izjavio je za Sportske novosti kako bi zarada bila oko 500.000 eura da u Maksimir umjesto Beverena ili Heerenveena dođe Stuttgart. Vrbanović je dodao kako mu je žao što se ždrijeb na tako "okrutan financijski način poigrao s Dinamom".

"Zarada u Ligi UEFA zavisi od protvnika i države iz koje dolazi. Da smo kojim slučajem u Maksimiru igrali s nekim klubom iz zemalja Petice, onda bi blagajna bila mnogo zadovoljnija. Beveren i Heerenveen su relativno neatraktivni protivnici, a u Belgiji i Nizozemskoj ne plaćaju izdašno za tv prijenose" – izjavio je za SN Vrbanović.

Pozivajući navijače da dođu u što većem broju na utakmicu između Dinama i Beverena Vrbanović je rekao kako u Belgiji svi vjeruju da će "Beveren isprašiti sirotinju iz Hrvatske". "Kod nas se vjeruje da Beveren mora pasti, da smo mi favoriti. Naravno da smo svi optimisti i da se nadamo da ćemo i na proljeće gledati Europi, ali Belgijanci i Nizozemci se i te kako moraju respektirati" – zaključio je Vrbanović. 

Mi se samo nadamo da je, s obzirom na stanje u Dinamu, Balabanova izjava o tome da Belgijancima nije cilj postići gol, već nadigrati protivnika, barem djelomično točna.

A.H.

Pročitajte više