"U Dinamu sam od osme godine, a Mamić se pravi da me ne poznaje"

VIDJELO se da Tomo Šokota teško prihvaća situaciju u kojoj se u Dinamu, realno, nalazi već duže vremena. Prvi put je bivši reprezentativac pao na margine još uoči puta za Belfast, gdje je Dinamo igrao kvalifikacije za Ligu prvaka. Šokotino ime nije bilo na popisu putnika, a od tada se stalno nalazi na rubu transfer liste.

Poznato je da su Mamići nudili Šokoti isplatu  800 tisuća eura u ratama, s obzirom da mu ugovor traje do ljeta 2010. godine. On je tu mogućnost odbio. Stasiti je napadač znao reći da je Branko Ivanković upropastio njegovu karijeru, ali se oporavio Vlakovim dolaskom. Slučajno je upravo s smjenom Vlaka stigao novi šok; Šokota je potjeran iz momčadi od koje se, u ovom trenutku, želi samo ljudski rastati. No, to mu neće olako poći za rukom, jer na današnjem sastanku sa Zoranom Mamićem do dogovora nije došlo. A to znači samo jedno: Šokota se nije mogao spustiti još niže.

"Smatram da se oko svega podigla prevelika pompa. S Zdravkom Mamićem nisam razgovarao jer on to nije htio. Ne znam zašto, do sada smo nekoliko puta razgovarali bez ikakvih problema. Razgovarao sam sa Zokijem i napismeno zatražio svoj status. Trebao bih ga dobiti u roku od sat vremena.", pojašnjava Šokota.

"Što reći, i dalje sam igrač Dinama, imam svoj ugovor. Teško je reći kako će se stvari dalje razvijati. Želio bih ostati u dobrim odnosima naspram kluba, ipak sam Dinamovo dijete. Smatram da bi trebali biti spremni za normalan razgovor. Ako već trebamo raskinuti suradnju, neka to bude civilizirano."

Dinamo očigledno neće odustati od svoje politike."Ne  znam svodi li se njihova taktika na to da me dovedu  pred zid, ali imam svoj ugovor crno na bijelo. Zna se što sam sve napravio za Dinamo, uostalom, došao sam kao besplatan igrač. I dalje sam pod ugovorom, radit ću što mi se kaže. Mamićevo je pravo da ne razgovara sa mnom, ali imam i ja svoja prava. Želio bih da ovo mirno završi, glupo je uopće polemizirati.", govorio je u dahu.

"Od Dinama se želim rastati kao čovjek koji je ipak rođen u ovom gradu. U Dinamu sam od osme godine i ne želim se svađati, kao da smo se prvi puta u životu vidjeli."

Financijske detalje pregovora koji silno zanimaju javnost, jer bi se u tom slučaju objelodanile aspiracije suprostavljenih strana, Šokota ipak nije iznio. Prema ugovoru, Dinamo bi mu trebao isplatiti više od 800 tisuća eura.

"To su stvari koje trebaju ostati između nas. Ako bih raskinuo ugovor na štetu kluba, mogao bih zaigrati za drugi krug. No, i dalje sam igrač Dinama, ako ostanem pod ugovorom, nema druge nego prekrižiti ovu sezonu."

M.Š.;D.R.
Foto: Index, Drago Sopta/Cropix

Pročitajte više