EURO 2020

U dokumentarcu o talijanskoj tituli prikazane proročanske riječi ozlijeđenog junaka

Foto: Shan Yuqi/Guliver

SINOĆ je na talijanskoj televiziji prikazan dokumentarac Sogno Azzurro (Plavi san) pun snimki iza kulisa pohoda talijanske reprezentacije za naslov europskog prvaka.

Važan dio dokumentarca je priča o Leonardu Spinazzoli, lijevom beku Rome koji je briljirao na prve četiri utakmice Eura prije nego što je u četvrtfinalu protiv Belgije ozlijedio ahilovu tetivu. Izbornik Roberto Mancini rekao je da je njegova ozljeda bila dodatan motiv Talijanima za osvajanje zlata.

"On je bio najbolji bek Eura, ključan zbog svoje snage, brzine, tehnike i nije zaslužio tako ozbiljnu ozljedu u tako važnoj utakmici. Bio je to težak trenutak za sve nas i sad imamo dodatni motiv za osvajanje Eura, da učinimo to za njega jer on ne može više ništa učiniti za momčad", rekao je Mancini nakon te utakmice ekipi dokumentarca.

U dokumentarcu se vide već prikazane snimke susreta Spinazzole na štakama s ostatkom momčadi, na kojem se redom izgrlio sa svim suigračima, koji su mu ponovno otpjevali navijačku pjesmicu u njegovu čast.

No sada je prvi put prikazana snimka Spinazzolina odlaska na kojoj kaže: "A dobro, idemo sad podići pehar na štakama."

Zaista, zahvaljujući suigračima koji su bez njega na penale izbacili Španjolsku u polufinalu i Englesku u finalu, dva tjedna kasnije to je i učinio.

Spinazzola je nakon utakmice uspješno operiran, a povratak na teren očekuje se za šest do devet mjeseci.

Pročitajte više