SAMOSTREL

U Dubravi i prvi put u Hrvatskoj održava se finale Svjetskog kupa u samostrelu

OPĆINA Dubrava dobila je veliku čast ugostili finale Svjetskog kupa u samostrelu. Borba za medalje počinje sutra u 12:30.

U Dubravi će nastupiti po 16 strijelaca u muškoj i ženskoj kategoriji, a Hrvatsku će predstavljati Valentina Pereglin, Sanja Komar, Mihaela Obrovečki, Domagoj Pereglin, Andrej Krstinić i Marijan Kajfeš.

Prijenos će biti na Sportskoj televiziji. Izravno će se prenositi i predstavljanje osvajača olimpijskih i svjetskih medalja koji će biti gosti na ovom finalu te ceremonija proglašenja rezultata u obje konkurencije. Tijekom otvorenja natjecanja Sportska televizija će davati kratak sažetak natjecanja iz prethodnog dana te sa samog otvorenja natjecanja.

Ulaznice za ovaj veliki događaj u Dubravi su besplatne. Ulaznice će vrijediti za dan finala (7. prosinca 2019.) kada će biti svečano otvaranje, mečevi za medalje te svečanost proglašenja. Osigurano je ukupno 240 sjedećih mjesta na montažnim tribinama, a bez akreditacije ili ulaznice neće biti moguće ući u dvoranu. Najsretniji vlasnik jedne ulaznice, koji će biti izvučen iz bubnja na samom natjecanju, postat će vlasnik mobitela. U samom programu u subotu bit će uključeno više od 50 izvođača i volontera, a uz goste, sportaše i službene osobe u dvorani će se naći više od 300 ljudi.

Sjajan uspjeh Hrvatske na posljednjem velikom natjecanju

Hrvatska je osvojila čak 12 medalja na Svjetskom prvenstvu, od toga šest zlatnih, pet srebrnih i jednu brončanu i tako završila prva u ukupnom poretku najboljih reprezentacije svijeta.

Zanimljivo, čak četiri svjetske medalje došle su u Općinu Dubrava, mjesto od svega pet tisuća stanovnika udaljeno 40-ak kilometara od Zagreba, koje je domaćin finala Svjetskog kupa. Dobitnici tih medalja su Valentina Pereglin (zlato), Ivan Borak (srebro), Domagoj Pereglin (srebro) i Marijan Kajfeš (bronca).

Foto: crossbow-croatia.hr

Pročitajte više