U dvoboju Njemačke i Engleske 70 posto izgleda za crveni karton

JORGE LARRIONDA, 42-godišnji kontroverzni nogometni sudac iz Urugvaja, sudit će težak nedjeljni dvoboj osmine finala Svjetskog prvenstva između Njemačke i Engleske u Bloemfonteinu.

Najmanje je jednog nogometaša Urugvajac isključio u 70 posto međunarodnih utakmica nacionalnih vrsta koje je sudio od 1999. godine, otkako nosi Fifinu značku. Po tom se prosjeku niti jedan ozbiljniji sudac ne može mjeriti s tim bivšim napadačem, čiji je hobi, kako navodi službena internetska stranica Međunarodne nogometne federacije (Fifa.com), uzgoj životinja, ponajprije ptica, pasa i papiga.

Da je Larrionda lak na kartonima crvene boje dobro znaju Amerikanci, kojima je Larrionda isključio Pabla Mastroenija i Eddieja Popea unutar samo dvije minute dvoboja s Talijanima na SP-u u Njemačkoj prije četiri godine. Ranije je u istoj utakmici Talijanima isključio Danielea de Rossija.

Kontroverze je izazvao i na južnoafričkom Mundijalu. U dvoboju trećeg kola skupine D, između Australije i Srbije (2:1), nije sudio igranje rukom Tima Cahilla u vlastitom 16-ercu te je time izravno utjecao na rezultat.

Pročitajte više