SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

U Egiptu može prestići Balića i postati najbolji igrač SP-a ikad

Foto: Guliver Image

DANAS POČINJE rukometno Svjetsko prvenstvo u Egiptu. Trideset i dvije reprezentacije borit će se za medalje, više nego ikad u povijesti. Iako se radi o momčadskom sportu, i ovaj put će veliki turnir donijeti individualne junake. Jedan od njih, Mikkel Hansen, ima priliku postati najbolji igrač u povijesti Svjetskih prvenstava.

Počinje rukometna ludnica. Evo sve što trebate znati o SP-u i kad igra Hrvatska

U slučaju da osvoji MVP nagradu, Hansen će postati prvi igrač u povijesti koji je čak tri puta tu nagradu osvajao na SP. Trenutno, kao i još četiri igrača: Jackson Richardson, Nikola Karabatić, Stefan Lövgren i Ivano Balić,  ima dvije MVP nagrade. Balić je tu nagradu osvojio 2005. i 2007. godine, a osvajali su ju još Magnus Andersson, Talant Dušebajev, Christian Schwarzer, Igor Vori (2009.) i Thierry Omeyer.

S obzirom na to da Karabatić neće igrati u Egiptu, Hansen ima jedinstvenu šansu ući u povijest svjetskog rukometa i dodati snažan argument tezi da je bolji igrač od Balića i Karabatića što je uvijek aktualna rasprava u rukometnim krugovima. Danska igra u skupini D s Bahreinom, Argentinom i DR Kongom. U slučaju prolaska u iduću fazu, u drugom krugu igrat će u skupini s Hrvatskom.

 

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više