"U finalu Afričkog kupa nacija igrat će Obala Bjelokosti ili Senegal"

IZBORNIK nogometne reprezentacije Gane, srpski stručnjak Goran Stevanović, osim vlastite momčadi u završnici Afričkog kupa nacija očekuje Obalu Bjelokosti, Senegal i Mali.

Na putu prema 5. naslovu najbolje reprezentacije Afrike, jednom od najvećih favorita, "crnim zvijezdama" iz Gane, prema procijeni njihovog izbornika, stajat će Obala Bjelokosti, Senegal i Mali.
 
"Kada pogledate da se na završnicu nisu kvalificirale reprezentacije poput Nigerije, Kameruna, Južnoafričke Republike, te branitelja naslova Egipta, onda je jasno koliko su oni koji su to uspjeli jaki i kvalitetni protivnici. Prema mom mišljenju, Obala Bjelokosti i Senegal će izboriti polufinale, a jedna od tih reprezentacija igrat će i u finalu. Posebno smatram da treba obratiti pozornost na momčad Malija u čijoj igri se vidi lijep rukopis nekadašnjeg francuskog reprezentativca, a sada njihovog izbornika, Alaina Giressea", procijenio je Stevanović.

Gana će prvu utakmicu na Afričkom kupu nacija odigrati protiv debitanta Bocvane 24. siječnja, a potom ih u skupini još očekuju ogledi s Malijem i Gvinejom.

Giresse definitivno bez A. Sidibea i Coulibalyja

Izbornik nogometne reprezentacije Malija Francuz Alain Giresse objavio je konačni popis igrača na koje računa za predstojeći Afrički kup nacija.

Branič Amadou Sidibe otpao je s popisa malijskih reprezentativaca budući se nije uspio potpuno oporaviti od operacije prepona koju je obavio prije dva mjeseca. Također, izbornik Giresse bit će lišen i usluga njegovog klupskog kolege iz francuskog Auxerrea Adama Coulibaliya koji ima problema s istegnućem bedrenog mišića.
 
Po prvi puta je u nacionalnu momčad Malija uvršten i Samba Diakite koji je inače rođen u Francuskoj, a trenutno je član Nancyja, dok je najpoznatije ime svakako ono Barceloninog Seydoua Keite.
 
Zanimljivo, izostanak Adama Coulibalyja neće se "previše osjetiti" pošto su na popisu njegova dva prezimenjaka, a u sastavu su tri Diakitea, te čak četvorica Traorea.

Vratari: Soumbeyla Diakite (Stade Malien), Oumar Sissoko (Metz), Alimamy Sogoba (Real Bamako)
Braniči: Idrissa Coulibaly (Esperance), Ousmane Coulibaly (Brest), Drissa Diakite (Nice), Mohamed Fofana (Toulouse), Cedric Kante (Panathinaikos), Abdoulaye Maiga (USM Alger), Mouhamadou Ndiaye (Vitoria Guimaraes), Adama Tamboura (Metz)
Veznjaci: Samba Diakite (Nancy), Seydou Keita (Barcelona), Sidi Kone (Lyon), Samba Sow (Lens) Abdou Traore (Bordeaux), Bakaye Traore (Nancy), Kalilou Traore (Odense), Mahamane Traore (Metz)
Napadači: Garra Dembele (Freiburg), Cheick Tidiane Diabate (Bordeaux), Modibo Maiga (Sochaux), Mustapha Yatabare (Guingamp)

Pročitajte više