U finalu Goodyear lige Cibona i Reflex

FINALISTI trećeg izdanja košarkaške Goodyear lige su momčadi Cibone i Reflexa. Cibona je u polufinalu nadvisila ljubljansku Olimpiju s 97:81, dok je Reflex nakon dva produžetka bio bolji od Crvene Zvezde sa 113:110.

Momčad Cibone danas se pokazala u pravom svjetlu. Od samog početka dvoboja igrači Cibone pokazali su da su puno kvalitetniji od "Zmajčeka" iz Ljubljane. Momčad Olimpije danas nije imala odgovor na Ciboninu zonsku obranu. Odmah u otvaranju "Cibosi" su poveli 11:4, ali Olimpija pred kraj četvrtine uspijeva smanjiti zaostatak na 20:18.

Do kraja četvrtine Cibona opet povećava vodstvo, a u drugoj četvrtini ga i znatno povećava. Do kraja poluvremena momčad iz Ljubljane bila je u minusu od 15 koševa.

U trećoj četvrtini Cibona u jednom trenutku dolazi i do 26 koševa viška (67:41). Tada trener Anzulović radi izmjene, momčad se opušta, a Olimpija smanjuje vodstvo.

U posljednjoj četvrtini priliku da zaigra u polufinalu Goodyear lige dobio je i mladi Cibonin talent, Aleksandar Ugrinoski, a njegov ulazak u igru, kao i svaki dodir s loptom pozdravljeni su gromoglasnim pljeskom.

Najefikasniji igrači Cibone bili su Marko Popović sa 17 poena i 7 asistencija, te Joško Poljak s 12 poena. U momčadi Olimpije najefikasniji igrač bio je Marino Baždarić sa 16 postignutih poena.

Utakmicu u KC-u "Dražen Petrović" pratilo je oko 3500 gledatelja.

Izjave nakon utakmice

Dražen Anzulović, trener Cibone Vip
Odigrali smo maksimalno disciplinirano, a tri četvrtine smo igrali na vrlo visokom nivou. Pravo mi je zadovoljstvo voditi ekipu u kojoj ima toliko raspoloženih igrača. Nadam se pobjedi protiv Reflexa uz podršku pune dvorane.

Sašo Filipovski, trener Olimpije
Moja momčad je potpuno nadigrana. Igrači su bili previše nervozni i bez samopouzdanja. Nisam zadovoljan jer sam očekivao da će se utakmica odlučiti u zadnjoj četvrtini, a ne već na poluvremenu. 

Reflex bolji od Crvene Zvezde

U prvoj polufinalnoj utakmici košarkaške Goodyear lige momčad Reflexa iz beogradskog predgrađa Železnika je u napetom polufinalnom dvoboju nakon dva produžetka nadvisila Crvenu Zvezdu rezultatom 113:110 (27:22, 19:30, 24:19, 19:18, 10:10, 14:11).

Reflex je u utakmicu krenuo agresivno i poveo s 11:0. Crvenoj Zvezdi trebalo je pune četiri minute da bi postigla svoj prvi koš. Tek sredinom druge četvrtine Zvezdaši dostižu Reflex, a onda i preokreču utakmicu u svoju korist.

Početkom posljednje četvrtine momčad iz Železnika dolazi do izjednačenja te se posljednjih deset minuta igraju u potpunoj neizvjesnosti.

Crvena Zvezda osam sekundi prije kraja pri neodlučenom rezultatu kreće u napad, ali Kimani Ffriend "bananom" utakmicu odvodi u produžetke.

Nakon sedam minuta izjednačene igre Reflex se odlijepio na osam razlike, ali u zadnjoj minuti Crvena Zvezda s dvije trice Rakočevića opet dovodi utakmicu u rezultatsku neizvjesnost. Ipak, to je bilo nedovoljno za novo izjednačenje.

Najefikasniji igrači u momčadi Reflexa bili su Reggie Freeman s 29 poena i 10 skokova, Ognjen Aškrabić s 26 poena i Vukasin Mandić s 18 poena. U momčadi Crvene Zvezde najefikasniji igrač na terenu bio je Igor Rakočević s čak 38 postignutih poena.

Utakmicu u Draženovom domu pratilo je 500-tinjak gledatelja, a posebno se isticao jedan navijač Reflexa koji je od prve do zadnje minute bodrio svoju momčad.

Izjave nakon utakmice

Zmago Sagadin, trener Crvene Zvezde
Ovo je bila iscrpljujuća utakmica. Odlučila ju je jedna lopta, a to se moglo i očekivati u susretu ovako izjednačenih ekipa. Dva puta smo prokockali šansu za pobjedu i nije bilo za očekivati da ćemo dobiti još jednu. Želim puno sreće Reflexu u finalnoj utakmici.

Boško Đokić, trener Reflexa
Teško je biti pametan i smiren nakon ovakve utakmice. Zadovoljan sam pobjedom, ali ovo je također i pobjeda bivšeg trenera Đurovića koji je momčad pripremao za Final four te mu ja na tome čestitam. Ukoliko želimo biti ozbiljna momčad ne smije nam se više događati da promašimo dvadeset slobodnih bacanja u jednoj utakmici.

Pročitajte više