U finalu Hallea Federer i Hewitt

U FINALNOM meču ATP turnira u njemačkom Halleu (travnata podloga) će igrati drugi tenisač svijeta, Švicarac Roger Federer i njegova "mušterija", Australac Lleyton Hewitt.

U finalu će njih dvojica odigrati 25. meč u karijeri, a Federer zasad ima 17:7 omjer pobjeda i poraza. No, daleko je zanimljivije da je Federer protiv tog suparnika dobio 15 posljednjih mečeva zaredom.

Bila je ovo inače Federerova 29. uzastopna pobjeda na travi Hallea. Švicarac je između 2003. i 2006. osvajao naslove na Gerry Weber Openu, kao što je bio najbolji i prije dvije godine.

U polufinalu je Federer pobijedio domaćeg predstavnika Philippa Petzschnera 7:6(3), 6:4, ali je imao mnogo muke ne bi li dokazao nedodirljivost na travi ovog turnira. Petzschner je kod 5:4 u prvom setu servirao za prvu dionicu, a nije pao čak niti nakon izgubljenog tie-breaka, te je nastavio prijetiti Federeru. Do iznenađenja ipak nije došao.

Oba su igrača imali jednaki broj break-prilika (po sedam).

U polufinalu je poraz upisao još jedan Nijemac. Benjamin Becker je vodio dva i pol sata borbu protiv Hewitta koji je, na kraju, slavio 6:7(4), 7:6(3), 6:2. Meč je bio potpuno izjednačen, čak i u trećem setu, u kojem je Becker propustio tri break-prilike.

 

ATP Halle, polufinale:

Federer (1) - Petzschner 7:6(3), 6:4

Hewitt (8) - Becker 6:7(4), 7:6(3), 6:2

Pročitajte više