U Hajduku otpisali problematičnog Saida: "Ničiji ego nije ispred kluba"

Miranda Cikotic/PIXSELL

HAJDUK u subotu od 17 i 30 dočekuje Istru 1961 u 17. kolu HNL-a nakon što su u srijedu ispali u četvrtfinalu kupa kod Osijeka (2:1).

Trener Siniša Oreščanin, kako je rekao na današnjoj press konferenciji, neće ni protiv Puljana koristiti napadača Saida Ahmeda Saida.

Između kluba i igrača napeta je situacija.

"Znao sam da će to biti tema press konferencije. Mislim da je vrijeme da svi počnemo razgovarati na iskren način. Ničiji ego ne smije biti ispred ovoga kluba, ovaj klub je prevelik. Cilj nam je izgraditi nešto, prije svega momčadski duh, i ničiji ego ne smije biti ispred toga. Niti moj, niti ičiji drugi", rekao je trener Hajduka pa dodao:

"Nije u pitanju samo fizička sprema, mislim da sam u prethodnom odgovoru bio dovoljno jasan."

Analizirao je potom poraz kod Osijeka.

"Znali smo da će Osijek na refule biti goropadan, primili smo golove na način na koji smo ih primili. Premalo smo tu i ne pozivamo se na sreću, ali falilo nam je malo sreće. Veseli me reakcija igrača, ušli su pozitivni u drugo poluvrijeme, njihov govor tijela mi je pokazao kako vjeruju da to nije gotova utakmica. Moramo se nasloniti na to drugo poluvrijeme i nastaviti dalje."

Po pitanju Mije Caktaša kaže:

"Mi smo kao stožer o Miji imali jako dobro mišljenje, i igrački i s ljudske strane. Potreban mu je mir, kroz razgovore ćemo mu to i davati, kako bi što prije do izražaja došle njegove kvalitete. On može biti vrlo važan kotačić ove momčadi."

Istra Hajduku dođe kao dobra prilika za popravljanje dojma u iznimno slaboj polusezoni.

"Istra mi se iskreno sviđala i ranije, vidio sam nekakav smisao i cilj kod bivšeg trenera, ali nisam stigao upoznati novoga. Oni će sigurno doći u defenzivnom bloku i pokušati nešto ušićariti iz kontri i polukontri. Nikada ne podcjenjujem protivnika, pogotovo ne Istru koja je na gostovanjima osvojila 10, a kući svega dva boda. Pokušavamo se pripremiti i odraditi dobru utakmicu jer nam je to treća utakmica u sedam dana. Osjetio sam pozitivu u svlačionici i želju igrača da što prije izađu na teren."

Pročitajte više