U Herthi oduševljeni zbog Šimunićevih sjajnih predstava u kockastom dresu

ZBOG odlične igre Joea Šimunića u njegovu klubu, berlinskom Bundesligašu Herthi, zadovoljno trljaju ruke. Sada su sigurni da će se naći kupac.

Za Šimunića menadžer Herthe Dieter Höneß traži sedam milijuna eura. S tim bi novcem, te uštedom na godišnjoj plaći 30-godišnjeg stopera, koja iznosi oko 2,5 milijuna eura, Berlinčani imali dosta novca za realizaciju transfera brazilskog reprezentativca Thiaga Nevesa iz Fluminensea, 23-godišnjega ljevonogog veznjaka kojeg je prije 2,5 godine Zdravko Mamić zamalo doveo u Dinamo.

"Hrvatska je Njemačku zasluženo pobijedila. Pogotovo obrambeno Hrvati su izgledali iznimno sigurno. Šimunić je pokazao igračku klasu, no za nas to nije ništa novo",  izjavio je Herthin čovjek zadužen za transfere Michael Preetz, bivši igrač kluba i njemački reprezentativac.

Za Šimunića su se dosad interesirala tri premierligaša: Portsmouth, Manchester City i Everton. U Herthi se nadaju da će netko od njih sada i konkretizirati ponudu.

"Joe je bez problema zaustavio Klosea i Ballacka"

U Bildu inače hvale izvanredan Šimunićev nastup:

"Joe je bez problema zaustavio svjetsku klasu – Miroslava Klosea. Uz to , naš specijalist za igru glavom Michael Ballack pored njega u zraku nije imao nikakve šanse. Šimunić je bio superioran", pišu u hamburškom tabloidu i donose izjavu našeg nogometaša:

"Mi smo devedeset minuta bili dominantni Njemačkoj. Mislim da stvari ne postavljate ispravno! Ne biste se trebali pitati kako je moguće da je Loewov sastav igrao tako loše. Red je da prepoznate našu predstavu. A ona je bila gotovo savršena!"

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više