U maršu protiv gazdi Liverpoola tek nekoliko stotina navijača

NAVIJAČI Liverpoola danas su uoči velikog derbija protiv Manchester Uniteda marširali središtem grada u znak prosvjeda protiv američkih vlasnika Toma Hicksa i Georgea Gilletta. Vjerni drukeri Redsa ljuti su zbog dugova koje je klub s Anfielda nagomilao nakon što ga je američki dvojac kupio 2007. godine pa zbog toga zahtijevaju da se klub proda nekome tko će ga biti sposobniji voditi.

Grupa Liverpoolovih navijača okupljena pod imenom "The Spirit of Shankly", najavljivala je više tisuća prosvjednika na ulicama Liverpoola, ali BBC javlja da ih se skupilo tek nekoliko stotina. No, i to je bilo dovoljno da izazovu reakciju čelnika kluba, koji su preko izvršnog direktora poručili da pokušavaju privući nove ulagače i izvući se iz financijske rupe koju su iskopali na Merseysideu. Novi ulagači, tvrde oni, u klub će ući u roku od šest mjeseci, a poručili su i kako nema razloga za smjenu Rafaela Beniteza, iako je trener Liverpoola nanizao četiri poraza.

"Tom Hicks i George Gillett svašta pričaju. Ali problem je što uglavnom ne uspjevaju ispuniti svoja obećanja. Kad su preuzeli klub obećavali su da neće biti dugova. No, sad smo u dugovima do grla. Obećali su da će uvijek podržavati menadžera, a ni to nisu uvijek radili. Obećali su novi stadion, ali ako prošetate do Stanley Parka vidjet ćete da novi stadion nije ništa bliže realizaciji nego prije dvije godine. Vlasnici mogu svašta pričati, ali dok ne počnu ispunjavati svoja obećanja, navijači im neće vjerovati i neće biti zadovoljni njihovim postupcima", poručio je James McKenna, jedan od navijača koji je vodio prosvjednu povorku koja je počela ispred kluba Liverpoolovih navijača na Lower Breck Roadu, a završila ispred Kopa.

Gillett i Hicks svaki posjeduju po 50 posto Liverpoolovih dionica, ali niti jedan od njih ne može ih prodati bez pristanka suvlasnika. Ranije ovog mjeseca Gillett se u Saudijskoj Arabiji susreo s princom Faisalom bin Fahdom bin Abdullahom al-Saudom koji je zainteresiran za kupovinu kluba.

Pročitajte više