"U normalnim okolnostima Hamilton neće uhvatiti Rosberga"

Foto: Hina

MEREDESOV direktor Niki Lauda smatra da Lewis Hamilton neće uloviti vodećeg Rosberga ukoliko se do kraja sezone ne dogodi nešto nepredviđeno.

Rosberg je s osmog pole positiona ove sezone došao do devete pobjede, prve na Suzuki, i svoju prednost u poretku vozača povećao na 33 boda, četiri utrke prije kraja.

To mu omogućuje da na svim preostalim utrkama završi drugi što mu je dovoljno za naslov čak i ako Hamilton pobijedi na svakoj od njih.

"Nico u ovom trenutku sve radi kako treba,” rekao je Lauda za Sky.

"Ako sve bude normalno, Lewis više neće moći uhvatiti Nicu Meni je to savršeno jasno. Ako se ništa ne dogodi ni na jednom bolidu, ne mislim da će Lewis moći ponovno okrenuti situaciju".

Rosberg je nakon VN Španjolske imao 43 boda prednosti ispred Hamiltona, ali Britanac je na samo dvije utrke u Monaku i Kanadi uspio nadoknaditi 34 boda prednosti i to bez ikakvih kvarova na Rosbergovom Mercedesu.

Bez obzira na komfornu situaciju, Rosberg se ne želi prerano veseliti.

"Još uvijek ima puno do kraja", rekao je Rosberg. "Ni u jednom trenutku neću promijeniti svoj pristup. Ostajem pri svom jer zasad funkcionira dobro. Svjestan sam prednosti od 33 boda, ali i dalje ću biti usredotočen na utrku po utrku. Ima ih još dosta do kraja".

Wolff ne otpisuje Hamiltona: "Najbolji je pod pritiskom"

Mercedesov šef motorsporta Toto Wolff vjeruje da će Hamilton odvesti borbu za naslov prvaka do posljednje utrke jer pritisak izvlači najbolje iz njega.

Britanac je uspio završiti treći, a Rosberg je povećao prednost u poretku vozača na 33 boda što znači da na preostale četiri utrke može završiti drugi i osvojiti naslov prvaka čak i ako Lewis pobijedi na svakoj od njih.

Toto Wolff misli da će se borba za naslov prvaka odlučiti na posljednjoj utrci.

"Nije gotovo, još su četiri vikenda do kraja. Lewis će se srediti" ,rekao je Wolff.

"Već smo viđali slične scenarije, Nico je pobijedio na sedam utrka zaredom, a Lewis je pobijedio šest od sedam utrka u sredini sezone. On je vrlo jak i ponekad treba neprijatelja kako bi funkcionirao. Lewis najbolje funkcionira pod pritiskom i kad ima cilj".

Do kraja sezone ostale su još utrke u Austinu, Meksiku, Brazilu i Abu Dhabiju, a Rosberg je prošle godine na svima startao prvi i pobijedio na tri od četiri utrke. Hamilton je slavio u Austinu i tri utrke prije kraja osigurao treći naslov prvaka.
 

Pročitajte više