U Novom Vinodolskom počeo Novi Classics 2005.

NA NOVI Classics turniru koji je započeo u Novom Vinodolskom će uz Gorana Ivaniševića, Johna McEnroea, Emilia Sancheza i Andresa Gomeza u jednoj skupini, sudjelovati Thomas Muster, Cedric Pioline, Andrea Gaudenzi i Gilad Bloom u drugoj skupini.

Turnir u Novom jedan je od ukupno 11 turnira veteranskog Toura, a tijekom turnira članovi skupina igraju svatko sa svakim. Pobjednici skupina igraju u subotnjem finalu, dok se drugoplasirani bore za treće mjesto.

Završni Masters turnir igra se u Londonu gdje će nastupiti deset najboljih s ljestvice veterana, a dva će sudionika pozivnice za turnir naknadno dobiti. Financijski, turnir je "težak" 100.000 američkih dolara.

Nakon četiri odigrana turnira veterana, vodeće mjesto drži naš Goran Ivanišević sa 725 bodova, drugi je Thomas Muster sa 660 bodova, a slijedi ih Johna McEnroe sa 600 bodova. Turnir u Novom odlična je prigoda Ivaniševiću da pred domaćom publikom utvrdi vodeću poziciju, a i gledatelji će imati što vidjeti.

"Uvijek je lijepo igrati s Johnom, na travi, zemlji ili - vodi. Stvarno igra dobar tenis. Tako želi pobjedu da ako ga želiš pobijediti moraš igrati stvarno dobro." - rekao je Goran Ivanišević za Novi list.

Teniski susreti na turniru počinju danas u 13 sati, a susret dana Piolin - McEnroe igra se od 16:15 sati. Goran Ivanišević sutra igra s Piolinom u 16:15 ili 17:45 sati, dok u petak u 16:15 ili 17:45 Ivanišević igra s McEnroeom.

Pročitajte više