U očekivanju utakmice sezone za momčad s Kantride

U 18:00 sati na riječkoj Kantridi započet će uzvratna utakmica drugog pretkola Kupa UEFA u kojoj Rijeka dočekuje bugarski Litex. Ovo je najvažnija utakmica Scorijine momčadi ove sezone, jer imaju velike šanse plasirati se u viši krug natjecanja i tako osvijetliti obraz hrvatskog nogometa u Europi.

Litex na Kantridu dovodi trener Ljupko Petrović s prednošću od 1:0 iz prve utakmice. Petrović najavljuje da će iskoristiti otvorenu igru riječkih nogometaša koji moraju igrati na pobjedu.

Iz bugarske momčadi najavljuju veliko pojačanje. Radi se o prvotimcu bugarske reprezentacije Rosenu Kirilovu, koji je zbog ozlijede bio izvan planova za ovaj dvoboj. No, Kirilov se oporavio i mogao bi zaigrati te tako pomoći Litexu da osujeti europske planove nogometaša Rijeke.

Momčad Elvis Scorije, kojemu će ovo biti najvažnija utakmice ove sezone, doživjela je šok na zadnjem treningu prije utakmice, kada se ozlijedio Dušan Kerkez. On je ozlijedio gležanj i upropastio planove trenera Rijeke, koji je ga je spremao kao iznenađenje.

Rijeka je oslabljena i za već dugo ozlijeđenog braniča Leranta i Budicina, koji također ima problema s gležnjem.

Momčad s Kantride u ovoj vrlo važnoj utakmici sigurno neće srljati, ali će ipak igrati pod imperativom pobjede od barem dva gola razlike, koliko će biti potrebno za prolaz. Dan prije utakmice momčad je provela u karanteni u Lovranu.

Podsjetimo, u prvom susretu Litex je na svom stadionu zasluženo slavio protiv Rijeke pogotkom Zheleva. Najbolji pojedinac u bijelom dresu bio je vratar Dragan Žilić, zaslužan što Rijeka stadion Litexa nije napustila s još nekoliko pogodaka u svojoj mreži.

Hoće li se Riječani plasirati u viši krug natjecanja i tako učiniti korak dalje prema skupinama Kupa UEFA-e, za što imaju izgledne šanse, pokazat će večerašnja utakmica.

Pročitajte više