U Olimpijskom selu u Torinu podignuta hrvatska zastava

U ČETVRTAK je u Olimpijskom selu u Torinu održana svečanost podizanja hrvatske zastave koja će se vijoriti tijekom Zimskih olimpijskih igara u Torinu.

Hrvatska delegacija bila je jedna od brojnijih, a ceremoniji su prisustvovali sportaši koji će nastupiti u bobu, nordijskom skijanju, biatlonu i skeletonu na čelu sa šefom Misije HOO-a Damirom Šegotom. Svečanoj ceremoniji nazočio je i generalni konzul Republike Hrvatske u Milanu, bivši košarkaš i olimpijac Andro Knego. Isti dan podignute su zastave i zemlje domaćina Talijanske Republike i Monaka, koje su predstavljali talijanski predsjednik Carlo Azeglio Ciampi i princ Albert od Monaka.

Na poprište XX. Zimskih olimpijskih igara stigli su i predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop koji će u petak biti u povorci hrvatske olimpijske delegacije na svečanosti otvaranja Igara koja je na rasporedu u 20 sati na stadionu Comunnale u Torinu. Na svečanom otvaranju bit će 30 članova hrvatske olimpijske delegacije, a hrvatsku zastavu će nositi osvajačica četiri olimpijske medalje Janica Kostelić.

Pročitajte više